Evde Kaçak Elektrik Olduğunu Öğrenmek
İki kişinin kaldığı eve bir ay önce üçüncü olarak sözlü akitle yerleşen biri evde kaçak elektrik kullanıldığını öğrenirse cezai sorumluluğu var mıdır? Kiracılardan biri sekiz aydır oturuyor, kontrat ve diğer faturalar onun adına. Son kiracı elektriği kapatıp çıkmış, ev sahibi tadilat yaparken elektriği açmış, kiracı taşındığında üstünde durmamış. Sayaç mührü dokunulmamış görünüyor, elektrik faturası gelmiyor. Evdeki elektriğin kaynağı belirsiz. Elektrik aboneliğini kendi almak istiyor ama kontrat eski. Yeni kontrat yapılsa elektriği üstüne alabilir mi? Aldığı takdirde herhangi bir cezai yaptırıma maruz kalır mı? Evden ayrılsa evde kaldığı süre nedeniyle sorumlu olur mu?
Cevap: Evde Kaçak Elektrik Olduğunu Öğrenmek
Elektriği üstünüze alabilirsiniz ve sorun çıkmaz..bu işten sorumlu olacak kişi ya evsahibi yada kontrat sahibi kiracıdır..
sizin sorumluluğunuz kontratı yaptığınız tarihte başlar ..
kapalı gözüken elektriği açmaya geldiklerinde tutanak tutabilirler...evsahibi veya önceki kiracı ile ilgili.
sizin şöyle bir sıkıntınız olabilir otururken;
bir gün elektrik idaresinin elemanı gelir, durumu görür ,kapıyı siz açarsınız ,kimliğinizi imzanızı alır tutanak tutar vs..
olaya sizde dahil olursunuz
ortalarda gözükmezseniz bir şey olmaz..
Evdeki elektriğin nerden geldiğini öğrenmek faydalı olabilir. Sizin sayacınız hiç tüketim yazmıyor mu?
Belki diğer arkadaşlarınız biliyordur. Zira kaçak dışında, bir komşunun ya da bina ortak elektriğini kullanıyor bile olabilirsiniz anlattıklarınıza göre.
Yahut daha kötüsü sayacınızda hile yapılmış olabilir. Bu, abone açtırmamaktan daha büyük bir sorun diye biliyorum.
Cevaplar için teşekkür ederim. Arkadaşlarım elektriğin nereden geldiğini bilmiyorlar. Eve girildiğinde varmış, diğer faturalar alınırken elektrik açık diye üzerinde durulmamış. Zaten açtırmaya niyetleri yok, ben baskı yaptığım için açılacak. Sayaçtan tüketim geçiyor mu kontrol edemedim. Gidince bakmaya çalışacağım. Yalnız 10 gün önce 0 tl tutarında fatura geldi, Zaten ben de o şekilde öğrendim durumu. Öncesinde hiç fatura gelmiyormuş.
saat arızalı diye ev sahibine söyleyin ve bence evi terk edin size patlayabilir