Kredi Kartı Kullanım Ücreti Hk. TSHH Kazandım ama banka ısrarla para kesiyor?
Değerli üstatlar, bir bankanın kredi kartı kullanım ücreti bedeline itiraz ederek İlçemde bulunan Tüketici Hakları Hakem Heyeti Başkanlığı'na başvurdum ve yaklaşık 3 ay sonra karara bağlanarak dün itibariyle lehime sonuçlandığı tarafıma tebliğ edildi. Kararın bir nüshasını posta yolu ile teslim aldım. Bu esnada yaptığım itiraz geçmişe yönelik 7 yıllık ücretlerin toplamını kapsıyordu, bir sorun çıkmadı ve 7 yıllık ücretlerin toplamını kazandım. (272 TL.)
Sorularım;
1- 15 gün içinde söz konusu bankanın Tük.Mah.'ne itiraz edebileceği yazıyor. Ayrıca ilanlı icra takibi de başlatabileceğim yazıyor kararda. Benim bu dakikadan sonra neyapmam lazım? Beklemeliyim ve nekadar süre? (Bİr ihtar vs. gerekirmi?)
2- İşin garip olanı ise, söz konusu banka ısrarla bu ücreti benden kesmeye devam ediyor :) Bugün itibari ile yeni ekstre'me baktığımda ''Kredi Kartı Kullanım Ücreti'' ni miktarı daha da arttırarak kesmiş :) (Senmisin isteyen diyor heralde)
Bu son kesinti için ne yapmam gerekir? Yine aynı yolu izleyerek Tük.Hak.Heyeti'ne mi gideyim? Kusurun tekrarı söz konusu değil midir? Ne önerirsiniz?
Cevap: Kredi Kartı Kullanım Ücreti Hk. TSHH Kazandım ama banka ısrarla para kesiyor?
Banka şubesine gidip kararı bireysel müşteri danışmanına vermen lazım bir nushasını kendine ayırıp...
Yeni kesilen kart ücretini müşteri hizömetlerini arayıp puan olarak iadesini alabilirsin çoğu banka buna itiraz etmiyor ben her kesintide arıyorum iade alıyorum puan olarak daha sonra harcamalarımda kullanıyorum...
Cevap: Kredi Kartı Kullanım Ücreti Hk. TSHH Kazandım ama banka ısrarla para kesiyor?
Sn.ufukland, bir yerde hata olmasın? Bu karar, TSHH Bşk.lığınca hem bana, hemde taraf olan banka'ya gönderiliyor. Yani onlarında bir nüshası ya geçmiştir, ya da geçmek üzerdir. Ben vermeyeceğim ani kimseye bir şey, öyle bir zorunluluğum yok.
Puan usulüne de gelince, bu banka tuhaf bir banka, asla öyle bir hususta uyuşma kararı niyetinde değilim, adamalrın bana açıkça dediği; ay'da 2.000 TL. kullanın kredi kartından, geri alalım demesidir. Geçsinler onu :) Bunlar maalesef elini tuttumu kolunu kapmak isteyenlerden. Başka fikri olan arkadaşlar?
Değerli arkadaşlar, bugün itibari ile söz konusu meblağ bankla tarafından hesabıma ödenmiştir. İcra işlemine gerek kalmadan sorun çözüldü, bir kredi kartı kullanım ücretini daha 7 yıl geriye dönük olarak almış oldum... Şimdiyeni olarak bir kesinti daha yaptılar ısrarla, aynı metotla onuda almak için başvuracağım. En sonunda ya sözleşme yenileyecekler benimle, yada tek taraflı kapatacaklar bu kartı sanırım :)
Alıntı:
desende_asi rumuzlu üyeden alıntı
Değerli arkadaşlar, bugün itibari ile söz konusu meblağ bankla tarafından hesabıma ödenmiştir. İcra işlemine gerek kalmadan sorun çözüldü, bir kredi kartı kullanım ücretini daha 7 yıl geriye dönük olarak almış oldum... Şimdiyeni olarak bir kesinti daha yaptılar ısrarla, aynı metotla onuda almak için başvuracağım. En sonunda ya sözleşme yenileyecekler benimle, yada tek taraflı kapatacaklar bu kartı sanırım :)
Muhtemelen iptal edecekler:)
Benimde içimden bir ses öyle diyor Erdoğan bey :) Kartı da kaybetmek istemiyorum ama, bakalım hayırlısı...
Merhabalar, başlığı okurken aklıma gelen bir soruyu da sormak istedim. Mahkemeler sonucunda yapılan kesintilerin tümünü bankadan tahsil ettikten sonra bankanın "siz bizi mahkemeye verdiniz, sizinle çalışmak istemiyoruz, bundan sonra ne kredi kartı ne kredi hiç bir şey vermeyeceğiz" deme gibi bir hakları var mıdır? Eğer varsa 4-5 banka ile itilaflı duruma düşeceğim, bu bankalar hizmeti keserse halimiz duman olur:) var mıdır bunun bir yasal dayanağı? Bankaların sadece hukuki itilaf sebebiyle müşteri seçme gibi bir fonksiyonu olabilir mi
Alıntı:
cagjackal rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar, başlığı okurken aklıma gelen bir soruyu da sormak istedim. Mahkemeler sonucunda yapılan kesintilerin tümünü bankadan tahsil ettikten sonra bankanın "siz bizi mahkemeye verdiniz, sizinle çalışmak istemiyoruz, bundan sonra ne kredi kartı ne kredi hiç bir şey vermeyeceğiz" deme gibi bir hakları var mıdır? Eğer varsa 4-5 banka ile itilaflı duruma düşeceğim, bu bankalar hizmeti keserse halimiz duman olur:) var mıdır bunun bir yasal dayanağı? Bankaların sadece hukuki itilaf sebebiyle müşteri seçme gibi bir fonksiyonu olabilir mi
Anayasal bir hakka karşı gelemezler, olmaz öyle şey :) Yargı kararı verdikten sonra onlara uymak düşer. Ama bir taraftanda sözleşme serbestisi var, her müşteriye de olumlu cevap vermek zorunda da değiller, o konuda da hakları var lakin; böyle yaparlarsa da para kazanamazlar :) Kişisel kanaatim, 4 bankanın 4'üde bunu böyle uygulamaz, uygulayamaz :)
Bundan mütevellittir ki, vatandaşlar olarak birlik olmalı, bu haksız kesintileri yargıya taşımalıyız. Topyekün bir şekilde. Ama artık devletin de devreye girmesi gerekir bazı konularda, örneğin Tük.Hak.Hey. iş yogunluğunu oluşturan şu kredi kartı kullanım ücreti, hesap işletim ücreti başta olmak üzere yasayda cüzi bir miktara sabitlemeli! (Örneğin; kartın maliyet parası, 1 seferlik o da...Bence en adaletlisi budur. Zaten banka alış veriş faizi vb. faizlerden parayı kazanıyor ki...)
hocam genelde bankalar artık puan olarak geri iadesi yapılıyor,bu ihtimali denedinizmi yada teklifte bulundunuzmu?
- - - Updated - - -
hocam artık bankalar aidat iadesi yerine puan yüklemesi yapıyolar böyle bi teklifte bulunuldumu yada siz bulundunuz mu?
- - - Updated - - -
hocam artık bankalar aidat iadesi yerine puan yüklemesi yapıyolar böyle bi teklifte bulunuldumu yada siz bulundunuz mu?
1 Kere yazman yeterli.
Öyle teklifler sunmadım ben, onlarda ısrarla hiç bir şekilde ödemeyeceklerini beyan etmişlerdi, sonuçta kazandım aldım. Bu 2. cisinin de başvuru evraklarını hazırlıyorum, yakın bir zamanda onun hakkında da hukuki süreç başlatacağım. Puan yüklemeyle müklemeyle işim olmaz benim... Laf cambazlığı yapılıyor gibime geliyor...