Ayrimcilik yasaĞi ve tÜrk hukukunda gelİŞİmİ
Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine Göre AYRIMCILIK YASAĞI VE TÜRK HUKUKUNDA GELİŞİMİ - Fazıl ALTINORDU - Ağustos 2012 - 1. Bası - Yeni - 978-605-5263-584
Bu kitap Adalet Yayıncılık tarafından basılmış olup, AYRIMCILIK YASAĞI VE TÜRK HUKUKUNDA GELİŞİMİ kitabı hakkındaki tanıtım, yayıncının kendi sitesinden otomatik olarak alınmaktadır.
Cevap: Ayrimcilik yasaĞi ve tÜrk hukukunda gelİŞİmİ
Alıntı:
Hukuk Kitapçısı rumuzlu üyeden alıntı
Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine Göre AYRIMCILIK YASAĞI VE TÜRK HUKUKUNDA GELİŞİMİ - Fazıl ALTINORDU - Ağustos 2012 - 1. Bası - Yeni - 978-605-5263-584
Bu kitap Adalet Yayıncılık tarafından basılmış olup, AYRIMCILIK YASAĞI VE TÜRK HUKUKUNDA GELİŞİMİ kitabı hakkındaki tanıtım, yayıncının kendi sitesinden otomatik olarak alınmaktadır.
Her türlü ayrımcılığın alenen yapıldığı, bizzat devletin hatta mahkemelerin ayrımcılık yaptığı bir memleketde "ayrımcılık yasağından" bahsetmek biraz garip olmuyor mu?
Geçen devletin "kızlara" verdiği yetim maaşı konusunda bir tartışma vardı. Neden şimdi bu maaş sadece "kızlara" veriliyorda "oğlanlara" verilmiyor. İlginçtir, sadece kanun değil, kanun dili bile ayrımcılık kokuyor.
"Bayan elaman....", "..... 35 yaşından gün almamış...", Orada burada istenilen sağlık raporları, iyi hal kağıdı...vs....vs.. Bunların hepsi ayrımcılık değil mi?
Bir de şimdi "positif ayrımcılık" çıktı ki, herkes balıklama üzerenine atladı. Neden olsa ayrımcılığı çok severiz.
Yozgatlılara her ay devletden 5000 TL ekstra maaş. Keşke birileride bize pozitif ayrımcılık yapsa.