akraban çoçugunu nufusa kaydedmemiş ne haliyle okula
da gitememiş çoçuk 1992 dogumlu acaba ne yapılmalı?
Printable View
akraban çoçugunu nufusa kaydedmemiş ne haliyle okula
da gitememiş çoçuk 1992 dogumlu acaba ne yapılmalı?
Evlilik içi (Resmi nikahlı evlilikte) doğmuş bir çocuksa, doğum belgeleriyle birlikte anne-babası nüfusa başvurmalıdır. Evlilik dışı bir çocuksa anne adına kayıt yapılacağından, annesi ilgili belgelerle nüfusa başvurmalıdır. Doğuma dair hiç belge yoksa ve nüfus bu şekilde işlem yapmıyorsa; nüfusa karşı dava açılarak, tanık dinletilmelidir.
Çocuğun bir an önce nüfusa ve de okula kaydının sağlanması gerekmektedir. Aile bunu kendiliğinden yapmıyor ise C.Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulabilir, okul çağına gelmiş çocukların okula gönderilmemesi suç teşkil etmektedir.
evet okula gönderilmemiş tabiki kırsal kesimde yaşadıgı için.acaba c.savcılıgının şuçunu cezası ne olur?
İlköğretim ve Eğitim Kanunu'nda okul çağına gelmiş çocuğu okula göndermeyenler için para cezası, para cezasına rağmen çocuk okula görderilmezse hapis cezası öngörülmüştür.
evet amapara cezası ki biz gidecegiz nüfus dairesine kayıttan sonra okula kayıt yapılacak.peki nasıl başvurmamız gerekir?Alıntı:
İlköğretim ve Eğitim Kanunu'nda okul çağına gelmiş çocuğu okula göndermeyenler için para cezası, para cezasına rağmen çocuk okula görderilmezse hapis cezası öngörülmüştür.
Ekleyen: Av.Dilek Kuzulu Yüksel - 26/04/2006 : 14:34:34
Öncelikle Sayın Meslektaşımın yukarıda belirttiği şekilde nüfusa kayıt işlemi yapılmalıdır. Nüfusa kayıt edildikten sonra, akrabanız çocuğu okula göndermezse bulunduğu yerdeki C.Savcılığı'na giderek ister yazılı ister sözlü olarak suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
Saygılarımla.