Vefat eden babanın ölmeden önce kendı firmasını kapatması,araç satışı.
merhaba.
Yaklaşık 1995 senesinden beri babamın yanında çalışmaktaydım.2004 senesinde babam işlerle ilgilenmeyi bırakıp herşey ile ben uğraşır oldum.Fakat firma babam hastalığa yakalanana dek kendisi üzerineydi.Bende çalışarak kendim için aldığım ticari aracı KDV sinden faydalanmak için babamın adına almıştık.
2010 yılında babam hastalığa yakalandı ve 6 ay sonra vefat etti.Hastalığa yakalandıktan sonra birkaç gün içinde de araç için noterde satış yaptık nasıl olsa benim hakkım diye.Aynı zaman da babamın kendi adına olan firma için kapanış verdik maliyeye.Sonrasında ise kendi adıma kendi firmamı açtım aynı işi yapmak için.
Ayrıca 2011 senesinde ben bu aracı sattım.
Şimdi sorularıma gelince :
1.Babamın 2. eşinin acaba bu üstüme aldığım arabada hakkı olabilir mi? bunun için dava açabilir mi ?
2.İkinci eşinin firma için herhangi bir isteği olabilir mi ?
3.Ben daha sonra çalışarak kendime bir ev aldım bunda herhangi bir hak iddia edebilir mi ?
Umarım yardımcı olabilecekler vardır..Çünkü bu sorunları düşünmekten aşırı stress li bir hayatım oldu..
Cevap: Vefat eden babanın ölmeden önce kendı firmasını kapatması,araç satışı.
Boşuna stres yapmışsınız babanızın vefatından bir yıldan fazla bir süre geçmiş. Aracı noterde devir almışsınız muhtemelen araç bedelini aldım diye bir ibare de orda geçiyordur noterce düzenlenen belgenin aksi ancak aynı kuvvette belge ile iddia olunabilir. Kapatılmış bir firma için hak talebi dinlenmez size ait firma üzerinde de aynı şekilde. Size karşı bir dava söz konusu olursa avukat marifeti ile takip etmeniz menfaatinize olur.