Kredi cektim borcumu odeyemiyorum
Avukat beni surekli ariyor benimde odeyecek gucum yok abim icin cekmistim odemedi. Suan icin odemeyide dusunmüyor. Avukatla gorusmeye hic gitmedim. Ben söyle birsey duydum dogrumudur acaba bir muddet sonra arayip sadece ana parayi odeyin faizsiz diyecekler. Boyle bisey dogrumudur yoksa soyleyen benimi kandirdi ?
Cevap: Kredi cektim borcumu odeyemiyorum
Çevrede söylenenleri dikkate almayın ve sizi arayan avukat kim ise randevu alıp yüz yüze görüşün ve durumunuzu izah edin. Sizin için şu durumda en mantıklısı bu ve sakın faizi silecek, şöyle bekleyim, böyle bekleyim düşüncesine kapılıpta daha çok zarara uğramayın. Allah yardımcınız olsun.
Ödeme güçünüz yoksa eve hacze gelen memurlardan rica ederek acziyetlik belgesi alarak hakkınızdaki yasal takibi durdurabilirsiniz.Ama dediğim gibi üzerinizde hiç bir mal varlığınız olmaması lazım.
Alıntı:
metehan50 rumuzlu üyeden alıntı
eve hacze gelen memurlardan rica ederek acziyetlik belgesi alarak .
Acziyet belgesi,eve hacze gelen icra memurundan rica üzerine alınabiliyor mu?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Erdogan Bey,İİK Madde 105-143.Maddeleri geregi eve hacze gelen İcra Müdürü olduğu düşünülerek böyle bir cevap yazdım.Acizlik belgesini tabiki eve gelen icra memuru değil,icra müdürlügünce verilmektedir.Burada sanırım yanlış bir anlaşılma söz konusudur.Saygılarla....
- - - Updated - - -
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Erdogan Bey,İİK Madde 105-143.Maddeleri geregi eve hacze gelen İcra Müdürü olduğu düşünülerek böyle bir cevap yazdım.Acizlik belgesini tabiki eve gelen icra memuru değil,icra müdürlügünce verilmektedir.Burada sanırım yanlış bir anlaşılma söz konusudur.Saygılarla....
Sanırım daha icralık bir durum yok, faizlerin silinmeside genelde firmanın avukatı istanbulda sizse atıyorum kütahyadaysanız bu durumda davayı kütahyadan açmak zorunda avukat fakat bunu yapmadıkları için kampanya var şu var bu var deyip faizin bir bölümünü silebiliyorlar... Benim 500 tl borcum 1100 tl ye çıktı 750 tl ye kapattık işi... Ama tabi bu benim yaşadığım bir durum... Avukatla görüşün icraya verse bile itiraz hakkınız var 7 gün içinde mal beyanıyla birlikte... Borç hala bankadaysa bankaya gidip yeniden yapılandırma isteyin bunu yapıyor çoğu banka..
Tekrar söylüyorum AVUKATLAR DAVALARI SİZİN İKAMET ETTİĞİNİZ BÖLGEDEN AÇMAK ZORUNDA FARKLI BÖLGEDEYSENİZ İTİRAZ HAKKINIZ VAR...