Baz İstasyonu Sözleşme Feshi
Öncelikle merhabalar,
Annemin üzerine olan arsamıza baz istasyonu kurdurduk.İlk 5 yılın sonlarına doğru mahalle halkından tepkiler aldık.Onlara rağmen annem bir 5 yıl daha anlaşma yaptı.Mahalle halkıda bunu öğrenince iyice üzerimize geldiler artık ölümle tehditler dahi almaya başladık.Bizde sözleşmeyi fesh etmeye karar verdik.İlgili firmayla iletişime geçtik bizimle anlaşma yapan görevliye ulaştık.Babama görevli sözleşmeyi annemin imzaladığını ve rızası olsa dahi sözleşmenin fesh olamayacağını iletmiş.
Bende bu durumla ilgili birilerine danışmak istedim sözleşmeyi gerçekten fesh edemezmiyiz?
Fesh edemezsek mahkemeye başvurabilirmiyiz kaldırılması ile ilgili?
Vereceğiniz cevaplar gerçekten bizim için önemli rahat rahat dışarı çıkamaz olduk.
Şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Baz İstasyonu Sözleşme Feshi
Yaptığınız sözleşmelerin maddelerini göremeden %100 bir şey söylemek mümkün değil.Sanıyorum bahsi geçen sözleşmeyi karşı taraf yani gsm şirketi hazırlamış ki bu sizin tek taraflı fesh etme hakkınızın olduğu bir sözleşme olma ihtimalinide oldukça düşürüyor.Anşlaşma yaparken imzaladığınız şartlara bakmanızı tavsiye ederim.İmzaladığınız her şeyden kanunen mesul olduğunuzuda unutmayın derim.Kolay gelsin.
İşin hukuki yanını bilemem..hukukçuların sözleşmeye bakması lazım..
vazgeçerseniz ne gibi yaptırımı var gibi..
gelelim mahalle halkına...;
onlara gidin ve " tamam biz yanlış yaptık, sözleşmeyi feshetmek istiyoruz ama durum vaziyet budur.." diye .
halkın gücüne kimse karşı koyamaz....anlatabildim sanırım..
peki bir sorum daha var eğer biz sözleşmeyi fesh edemezsek mahalleli dava açamaz mı?
Bana kalırsa mahallelinin tarafında yer alın.
Mahalleliye sözleşmeyi iptal ettirmek istediğinizi ama GSM şirketinin bu sözleşmeye dayanarak iptal etmediğini söyleyin.
Gelin hep birlite karşı çıkıp kaldırtalım, ne yapabiliriz siz de fikir üretin gibi konuşun. Hatta önde gelenlerle birlikte siz de GSM şirketine gidip kaldırılmasını isteyin. En azından bunu teklif edin. Mahallede o baz istasyonunu en çok istemeyen kişi siz olursanız sizi kimse suçlayamaz :)
Ayrıca;
İnsanların ne olduğunu bilmeden, olmasının ya da olmamasının fayda ve zararlarını bilmeden "istemezük" demeleri sinirlerimi zıplatıyor. Durumu bilmiyorum ama bildiklerimden hareketle, muhtemelen o baz istasyon oradan kaldırılısa mahalleli DAHA FAZLA radyasyona maruz kalacak. Ama "çok bilmiş" lere bir şey anlatmak imkansızdır. Önyargıyı parçalamak atomu parçalamaktan zordur zira.
kesinlikle haklısınız ama anlamıyorlar neyse bugün sözleşme elime geçti inceledim sözleşmede fesih maddesi bulunuyor annem şehir dışından gelince kalkıcak muhtemelen