-
Yalnış havale
Merhabalar ben 31.08.2012 Tarihinde yalnıs hesaba havale yaptım bankayla gorustum iptal formu falan dediler (Garanti bankası) doldurduk 2 .3 iş gunu içersinde size dönüş olcak dediler peki ya adam parayı çekmişse banka bu konuda napıcak ve benin napmam gerekicektir Dekont falan var elimde Bilgileriniz için Teşekkürler.?
-
Cevap: Yalnış havale
Adam parayı çekmemişse, haber verilip o parayı size geri havale etmesi için rica edilecek. Adam da havale etmeyi kabul ederse, havale edecek.
Adam parayı yollamazsa sizi bir hukuki süreç bekliyor.
-
peki hukuki sürec için neler yapmam gerekiyor ? bu konu hakkında nasıl yardımcı olabilirsiniz ?
-
Buradan alacağınız bilgilerle bu işe kalkışmak muhtemelen size oldukça ağır bir "avukatlık ve yargılama ücreti" olarak geri döner.
Bu yüzden bir avukatla görüşmeniz daha uygun olur.
31/08/2012 dediğiniz bu gün değil mi?
Adamın parayı geri vermeyeceğini neden düşünüyorsunuz?
Birisi sizin hesabınıza yanlışlıkla para yatırsa siz ne yaparsınız?
-
30 31 bağlanyan gece 4'te bizim insanımız bedava paracı oldugu için böle düşünuyorum ben bana gelirse eğer kimden geldiğine bakarak hareket edebilirim belki o kişide edicektir belkide etmıycektır ben tanımadığım kişiden para gelince bankayla görüşebilirim . ?örnek
-
Bana gelmişti bu şekilde bir para; Yaklaşık 2500 lira kadardı. Farkına vardım, açıklamasında tanımadığım bir isim vardı, bankaya haber verdim, şirketin birinde işe yani giren bir kişinin maaşı yanlışlıkla hesabıma yatmış. Bankada gerekli evrağı imzaladım ve sahibine gitti. Sizinki de öyle olacaktır muhtemelen.
Ancak eğer adam parayı vermezse sizi oldukça zorlayacağını düşünüyorum.
-
daha önce benimde yaptığım bir işlemdi. Şöyle oluyor;
Banka yanlış hesap sahibine ulaşır, en yakın şubeye bi zahmet ricayla çağrılır, kişi gelir şubeye, hesabından açıklamasına da "resen yatan tutarın iadesi" ibaresi düşülür ve dekonta imzası alınır ve sizin hesabınıza aynı şubeden tekrar yatırılır. İnş.karşıdaki vatandaş vicdanlı biridir. Benim öyle 400 tl gibi bir param gitmişti 2007 yılında. Kolay gelsin arkadaşlar.
-
2007 yılında başıma gelen bir olay.3 ay boyunca yanlış hesaba havale gerçekleştirmişim.Bunun farkına vardığımda,bankaya başvurdum.Onlarda paranın gittiği müşteriyi aradılar ve böyle böyle bir hata yapıldığını parayı geri yatırmaları istendi.Beyefendi zaten hesabına bakmamış ,farkında bile değilmiş,hay hay deyip geri yolladı sorun çıkmadı.Oldu da karşı taraf bana ne kardeşim yollamasaydın gidip paranı rakı-balıkta yiyeceğim türünden birşey söyledi.Hiç sıkıntı etmeyin .Elinizdeki hesap hareketleriyle ve bankadan alacağınız yazıyla savcılığa gidersiniz.O para öyle ya da böyle,mahkeme yoluyla size geri gelecektir.
-
Bende de aynı durum söz konusu oldu banka müdürü ile görüstüm eger diğer müsteri parayı iadeyi kabul etmezse banka olarak elimizden birşey gelmez dedi... Bence kanunen de bunun bir çözümü yok... Yolda gördüğün birine para veriyorsun sonrada ah yanlış kişiye verdim deyip mahkemeye veriyorsun... mantıksız...