Anlaşmalı Boşanma ve Çocuk Nafakası
2010 yılı itibariyle resmen bosandım eski esimin çalışması ve Ailevi zenginliğinden dolayı kendisine bir nafaka talep etmedi Anlaşmalı olarak sadece aylık çocuğuma 350 tl nafaka vereceğim yönünde ve tefe tüfe oranında zam yapacağım yönünde bir yazı oldu velayette annede. Resmiyete dökülmeden aramızda bu paranın çocuğun adına bankada biriktirileceği yönünde olan görüsmemiz oldu. Aradan gecen 2.5 senede bu paranın biriktirilmediği harcandığı çocuğa eski esimin değil onun ailesinin baktığını ve eski esimin çocuğu dövdüğü kilitlediği ve bana karşı kötü yönde yönlendirğini hem çocugun ağzından hemde kendi akrabalarının ağzından kayıt altına aldım. Çocuğum ( Kız) 2008 ocak doğumlu 4,5 yasında. Bu arada bende bir evlilik yaptım ve 1 kızım var. Devlet memuruyum. Eski esim hala bekar. Bu bilgiler ışığında nacizane birkaç sorum olacaktı. Kendi ilimde de avukatlara danıstım ama net bir yanıt alamadım.
1. Kızımın velayetini Alabilme durumum olurmu ne zaman bu velayet için basvurmam uygun olur.
2. Anlasmalı bosanma yapmıs olmama ragmen su durumda aylık verdiğim nafaka ve tefe tüfe ile 500 tl kadar oldu bu bana yüksek gelmekte bunun için nafaka düsürme yada bu tefe tüfe olayının iptali için dava açabilirmiyim. Kazanabilirmiyim ?
Aylık kazancım 2.250 tl ev kira ve üzerimde borclar var. Araba v.s yok.
3. Kızımla senede sadece 1 ay görüsebiliyorum ve bu bana cok az geliyor. Görev yerim güney doğu olduğu için her zamanda gelemiyorum bu süreyi 2 yada 3 ay seklinde yükselttirebilirmiyim ( Velayet alamazsam)
4. Kızımın darp edildiğine dair doktor raporu psikolojisinin bozulduğuna dair psikoloj raporu ve kızımın kendi beyanatları velayet davası açsam ise yararmı. Protokol ile kızımı annesine bırakmıştım ama. ?
İlginize ve yardımınıza simdiden çok teşekkür ederim. Çok faydalı ve güzel bir site olmuş ellerinize sağlık. Hayırlı günler.
Cevap: Anlaşmalı Boşanma ve Çocuk Nafakası
Sayın üyeler. Lütfen Bilgi verirmisiniz ? Ne yapmam daha uygun olur.