Cevap: Patron iftira atti
Bir avukat nezaretinde hizmet tesbiti davası + maaş alacaklarınızın tahsili davası açmalısınız. Ayrıca bölge çalışma müdürlüğüne de dilekçe vererek şikayet edebilir, işverenin para cezası almasını sağlayabilirsiniz. Suç uydurmak, yani basitçe iftira atmak suçtur. Bu konuda takipsizlik kararından sonra siz de savcılığa şikayet dilekçesi verebilirsiniz.
10 ay sigortanızın yatmadığını 3 ay maaş almadığınızı ve işvereninize borç verdiğinizi söylüyorsunuz. Sanırım işvereniniz yanında çalışmadığınızı, ortaklık ya da acente, komisyon vb. bir hukuksal ilişki içinde olduğunuzu iddia edecektir. Aldığınız maaş belgesindeki ifadeleri kontrol ediniz. Bu söylemi de dikkate alarak olasılıkları hesaplayınız.
Merhaba,
Maaşını ödediğim Çalışan ve geçmişteki çalışnlar şahitlik yapıcaklar. Bununla ilgili ben İşveren'le sadece patron çalışan değil. Aile bağlarım oldugu ıcın borc verdım. Ama adam İftira ile bunu cevabladı. benim kanıtlarım herşeyi çözüyor. Elimde 27.12.2011 tarihinde yazılmış Patronun kendi el yazısı , ile yazdığı ıslak imza ve kaşe ile akdettiği, ayrıca şirket imza sürküleri olan belgeler var orada çmaaşlı çalıştığıma dair. Belgede özet, aşağıda bilgisi verilen personelim erdi köroğlu 3,000 tl net maaş ile yanımda çalışmamaktadır yazıyor. imza ve kaşe var altında . O Konuda rahatım . ben bu adama dolandırıcılıktan dava açamammı ?
'çalışmamaktadır' yazmıyordur sanırım. Yukarıda litigation'un cevabı yeterlidir.
Alıntı:
İsmail Arslan rumuzlu üyeden alıntı
'çalışmamaktadır' yazmıyordur sanırım. Yukarıda litigation'un cevabı yeterlidir.
Özür dilerim. "Çalışmaktadır" Yazmakta .