Cevap: 2. elde ücret iadesi
telefonun sizin olduğunu kanıtlayabilirseniz, ödeme alabilirsiniz. Ben sizin yerinizde olsam telefon değişimi isterdim.
Burada asıl olması gereken bence telefonun asıl sahibinin ücret iadesini alması ve size de sizin telefon için ödediğiniz bedeli iade etmesi.
Bu tarz durumlar için ikinci el telefon alırken telefon sahibi ile aranızda sözleşme imzalamak faydalı olur.
Fatura sahibinden başkası ücret iadesi alamaz keşke değişim isteseydiniz... Çünkü sizden fatura ve fatura üstündeki isme ait bir hesap numarası isteyeceklerdir...
samsung yetkilileri alırsınz dedi bugun de.Birde ücret iadesi onaylanmış, servise para yatması bekleniyor dedi.
servise sizin adınızla kayıt açıldı ise sizden bir hesap numarası isteyeceklerdir dedi.
Fakat çokta güvenmiyorum bu dediklerine.
Bunun üzerine dedimki herhangi bir problem oldu da ben parayı alamadım, değişim talep edebilir miyim dedim..çağrı merkezindeki kadın tekrardan onaya girip onaylanırsa olur dedi.
Bilmiyorum nasıl bir süreç beni bekliyor:S
Bu arada avukat arkadaşlar da telefonun senn olması için adına fatura ibraz etmek zorunda deilsin gibi bişi sölediler ama pek te anlamadım açıkcası...
Sizina adınıza olması tabii ki gerekmez ama faturası olmadan fiyatı nasıl belirlenecek?
Çünkü aynı mal 100 liraya ya da 80 liraya satılmış olabilir.
Bu noktada, eğer ödeme yaparlarsa miktara pek itiraz etmemeniz gerekir bence :)
Valla merakla bekliyorum bizde bilgilenmiş oluruz, ben daha önce nokia musteri hizmetleri ile görüstüğümde fatura üüstündeki isim üzerine hesap no istemislerdi insallah istemezler yinede...