Merhaba benim birkaç sorum olacak ;
Ağustos ' 85 doğumluğum, Geçtimiz yıl lisans bölümünden kaydımı sildirdiğim için tecil hakkı almışptım, Suan elimde bulunan evrakta Erteleme bitim tarihi: 31.12.2012 , Muhtemel sevk tarihi: 21.02.2013 yazıyor. Ancak okuldan kaydımı sildirip tecil işlemi yaptırdıktan sonra aftan faydalanarak okula tekrar kaydımı yaptırdım aynı zamanda açık öğretimden 4 yıllık bir bölüme daha kayıt oldum. Halihazırda öğrenci olmam sebebi ile sanırım 1 yıl daha ( 2014 Şubata kadar ) tecil yaptırabileğim.
1- Öğrencilik nedeniye 2014 Şubata kadar tecil yapabilecek miyim ?
2- Birkaç gazete sayfasından okuldan kayıt sildirdiğinde askerlik +2 yıl ertelenerek 31 kadar erteleme imkanı olduğu yazıyor. Yani 29 yasında açık öğretimden kaydımı sildirsem, 31 yasına kadar diğer okula devam edebilir miyim ?
3- Önceden 29 yaş dolsa bile öğrencilik halindeyken göz yumuluyordu ve yükümlüler askere alınmıyordu. 29 yasından sonra okulumu bitirebilmem için benim 1,5 senelik bir zamana ihtiyacım var. Bu süre zarfında yoklama, muayene vs. yaptırmasam yani hiçbir şekilde ne askelik subesine ugrasam ne de önünden geçsem beni ne gibi sonuçlar bekler. Zoraki götürülüy müyüm ? Okulu 2015 yaz aylarında tamamlayacağım, yaşıma göre bu süreye kadar benim çıkar yolum nedir ?
Fikirlerini beyan eden tüm arkdaşlara teşekkür ederim,