Senedimi nasıl geri alabilirim?
Bir kişiyle aramızda olan borç-alacak durumu bitti. Her görüşmemizde senedimi geri vereceğini söylediği halde 'zamanım yok, bakacağım, işim var, bulamıyorum, sana zarar gelmez merak etme' gibi laflarla yaklaşık 1,5 aydır beni oyalıyor.
Senedi geri vereceğine dair ses kaydı var. Savcılığa şikayet etsem bir sonuç alabilir miyim? Ya da elinde tuttuğu senedimi nasıl hukuken geçersiz hale getirebilirim? Resmi yollarla olmazsa gayriresmi(!) yola başvuracağım.
Cevap: Senedimi nasıl geri alabilirim?
senedi almazsanız borçlu sayılırsınız. almak haricinde hiçbir yapabileceğiniz birşey yok
senedinizi almadan borcunuzu ödmemeniz gerekirdi. karşı taraf senedi icraya koyarsa savcılığa başvurabilirsiniz ancak senet icraya konulmazsa savcılık birşey yapamaz. borcunuzu ödediğinize dair elinizde delil varsa sorun yok çünkü bedelsiz senedi "kullanmak" suçtur.
Bir tutanak yazın, "şu tarihli şu bedelli senedi ödedim ancak sayın ... senedi bulamadığından teslim edemedi" gibisinden.
Böyle bir tutanağı imzalamaktan imtina etmez umarım.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Bir tutanak yazın, "şu tarihli şu bedelli senedi ödedim ancak sayın ... senedi bulamadığından teslim edemedi" gibisinden.
Böyle bir tutanağı imzalamaktan imtina etmez umarım.
Evet en azından böyle bir şey istemeliyim. Teşekkürler.
En kolayı bu zaten bende bu durumla karsılastım avukatım bir ödeme makbuzu al altınada şu şu senete ait ödeme makbuzudur diye yazdır ad soyad tc imza bitti gitti...