verilen idari cezaya itiraz için herhangibi şehirdeki bölge idare mahkemesine itiraz edebilirmiyiz? yoksa bulunulan ilde mi olmak zorunda?
teşekkürler..
Printable View
verilen idari cezaya itiraz için herhangibi şehirdeki bölge idare mahkemesine itiraz edebilirmiyiz? yoksa bulunulan ilde mi olmak zorunda?
teşekkürler..
yardımcı olacak arkadaş yokmu?
Benim bildiğim görevli olduğun ilin bağlı bulunduğu bölge idare mahkemesine başvurabirsin..
İdari cezaya İdare Mahkemesinde (Bölge İdare Mahkemesi değil) itiraz olmaz ancak iptal davası açabilirsiniz. Bu iptal davasının da görevli bulunduğunuz ilde İdare Mahkemesi varsa orada yoksa bu ilin bağlı bulunduğu diğer il İdare mahkemesinde açılması gerekmektedir.
bana verilen bi kınama cezası var istanbulda görevliyim.. ailem konyada.. babamın bir avukat tanıdığı aradı "ben konya'da iptal davası açayım türkiye'nin heryerinden açılabilir burada takip ederim" dedi..
benim de aklıma bi soru düştü acaba bağlı olduğun il varken başka bi ilde iptal davası açılabilir mi?
teşekkürler..
İptal davası Konya İdare Mahkemesinde açılabilir ancak dosyanız İstanbul İdare mahkemesine gönderilir ve dava İstanbul'da görülür.