Mahkemede Şikayeti Alma...
Öncelikle iyi günler....
Yaklaşık 1 yıl önce hafif yaralama ile tartıştığım biri ile mahkemelik olduk ve mahkeme günü geldi mahkemede karşılıklı dinledi ve birbirinizden şikayetçi misiniz dedi ikimizde şikayetçi olmadığımızı söyledik. Bunun üzerine hiçbir karara bağlamadı ve bir dahaki mahkemeye katılmak zorunda değilsiniz dedi ve yeniden mahkeme günü verdi ama kimse gitmedi ve yine gün vermiş. Karşılıklı hakim önünde şikayetten vazgeçmemize rağmen dava neden kapanmadı, kapanması için ne yapmalıyız? Herkese şimdiden teşekkürler.
Cevap: Mahkemede Şikayeti Alma...ACİLLL
iddianamede TCK hangi maddesi ile dava açıldı ve gün vermişse neyi kasdediyorsunuz
TCK 86/1, 53/1; TCK 179/2, 53/1
dava maddeleri bunlar dava kamu davası olmuştu ilk duruşmaya katıldık yukarıda da belirttiğim gibi şikayetten vazgeçildi ama sadece sözlü olarak vazgeçildi. Ama hakim tekrar duruşma tarihi verdi ama katılmak zorunda değilsiniz dedi mahkeme günü geldi ben gitmedim karşı tarfta gitmedi büyük ihtimal, ve mahkeme yine duruşma tarihi verdi sürekli mahkeme tarih veriyor ve elime herhangi bir belge falan gelmiyor. Benim sormak istediğim ilk duruşmada şikayetten vazgeçtik dava neden devam ediyor davanın düşmesi için ne yapmamız gerekli?
Kamu davasında bir taraf zanlı bir taraf müşteki değil, bir taraf DEVLET (adına C. Savcısı) diğer taraf zanlıdır.
Yaralanan şikayetini geri de çekse, affetse de, rica etse de dava ortadan kakmaz.
Peki bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğiz ya da bu dava nasıl bir süreçte devam edecek? Askeri ve polis teşkilatı sınavlarına gireceğim sorun teşkil eder mi acaba? Daha önce sicilimde bir şey yoktu