İcra Uygulanan Malın Sahiplenilmesi
sn. hukuki net üyeleri icra kanalıyla üzerine haciz koyulan bi ürünün illaki satılmasımı gerkiyor yani örnek olarak
ihtiyati haciz işlemi başlatılıp bir arsa veya araca el konulması durumunda bunları alacaklının borcuna denk geldiği için alacaklı malları
aldığında nakit olarak almak istemeyebilirmi icra konulan malın direk üzerine geçirilme gibi bir olay varmıdır.
Cevap: icra uygulanan malın sahiplenmesi
Mal hacizli ise ancak satış ile alacağınızı alabilirsiniz.
haciz koyuldu koyduran benim mesala borca karşılık mal fiyatı denk geliyorsa malı direk alma olayım olamazmı yani?
Alıntı:
moonblood rumuzlu üyeden alıntı
haciz koyuldu koyduran benim mesala borca karşılık mal fiyatı denk geliyorsa malı direk alma olayım olamazmı yani?
Mal fiyatını kim belirledi?
2012 model tertemiz bir mersedese haciz koyduk; alacağımız 5 bin liraydı, "mal fiyatı denk geliyor" desem ne olur?
Ya da tersine; Tüpü bitmiş 61 ekran bir siyah beyaz TV alıcısı haczedilmiş, alacağımız 5 bin liraydı "mal fiyatı denk geliyor" desek olur mu?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Mal fiyatını kim belirledi?
2012 model tertemiz bir mersedese haciz koyduk; alacağımız 5 bin liraydı, "mal fiyatı denk geliyor" desem ne olur?
Ya da tersine; Tüpü bitmiş 61 ekran bir siyah beyaz TV alıcısı haczedilmiş, alacağımız 5 bin liraydı "mal fiyatı denk geliyor" desek olur mu?
olmaz doğru :D
- - - Updated - - -
hep merak ettiğim bir konuydu ondan dolayı böyle bir başlık açma hissi duydum cevaplarınız için teşekkürler iyi forumlar