İşveren ile ilgili 1 2 sorunum var
kolay gelsin ben 2010 6.cı ayın 4ünden beri mardin nusaybinde gazete dağıtıcılığı yapıyorum 2011in 3çüncü ayın 31inde ssk çıkışım ve 2011in 6tıncı ayın 1inde tekrar girişim yapılmış 2 ay sigorta hakkım çiğnenmiş kaç defa söyledim hata olmuş dediler falan filan gazete sisteminde belgelenebilir her sabah saat 08:30 akşam 18:00 da mesai giriş çıkışlarım mevcut çıkış yapılan tarihlerde bile şirketin kendi didteminde sabah işe gelme akşam eve gitme saatlerim mevcut ve o işte hala devam etmekteyim ve bahane üretip gazete dağıtımı aksatılıyor deniliyor bana dava açsam o iki ay sskmı ve tazminatımı yaklaşık olarak ne kadar alırım sözde asgari ücret ile çalışıyorduk iki kişiyiz ilk iki sene 600 yatsa 450 verip geri kalanı alıyorlardı şahsi motorsikletimizle dağıtım yaptırıyorlar sadece yakıtını karşılıyorlar tamiratını bile cebimizden ödüyoruz sizce ne yapıyım şimdiden teşekkürler sskmı kestikleri o 2 ayda maaşımı bankadan değilde elden verdiler hesaplarda problem var deyip kandırdılar
Cevap: işveren ile ilgili 1 2 sorunum var
Davayı ne sebeple açacaksınız?
Aksama oluyor dediler diye sözleşmenizi feshedip tazminata hak kazanamazsınız.
Asgari ücretle çalışıyorsunuz görünüyorsunuz, asgari ücreti de banka hesabınıza ödüyorlar görünüyor.
450TL nin üzerini elinizden aldıklarını nasıl ıspatlayacaksınız?
Arkadaşlar ben de başıma gelen benzer olayı sizlere sormak için nereden konu açıcam yardımcı olurmusunuz
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Davayı ne sebeple açacaksınız?
Aksama oluyor dediler diye sözleşmenizi feshedip tazminata hak kazanamazsınız.
Asgari ücretle çalışıyorsunuz görünüyorsunuz, asgari ücreti de banka hesabınıza ödüyorlar görünüyor.
450TL nin üzerini elinizden aldıklarını nasıl ıspatlayacaksınız?
erdoğan bey sözleşme diye hiç birşey imzalamadım ve tazminat davası açmak istiyorum çünkü beni işten
kendileri çıkartıyorlar hatta bana dedilerki istifa dilekçesi yaz ailevi nedenlerimden dolayı istifa ediyorum diye 6 ay boyunca işsizlik maaşı çıkarttırcaz san dediler
ve ben dağıtımı kesinlikle aksatmıyorum kendi kendilerine uydurdukları yalan işte ve iki ay sskmı yatırmamışlar çıkışımı yapmışlar
Siz dediğiniz dilekçeyi yazarsanız işsizlik maaşı alamazsınız. Alabilmeniz için diğer şartlar yanında İŞTEN ATILMIŞ OLMAK gereklidir.
Asla ve kat'a istifa dilekçesi imzalamayın.
Ben istifa etmiyorum, ben işimden memnunum siz benden memnun değilseniz siz işten atın deyin.
Bulunduğunuz yerde "bölge çalışma müdürlüğü" nü bulun, oraya gidip ben çalışıyorum ama sigortamı yatırmıyorlar diye bildirin.
Eğer çalışma sürenizi ispatlarsanız kıdem ve ihbar tazminatı ile senelik izin parası alırsınız.