Ünİversİteme dava acmak İstİyorum.
Okumakta olduĞum unİversİteye 2010-2011 donemİnde kaydoldum.bİze İngİlİzce hazirlik İcİn muafİyet sinavi uygulandi.fakat sadece sinavda basarili olanlarin lİstesİ cikarildi.bİz de hazirlik okumak zorunda birakildik.puanlarimiz dahİ bİze bİldİrİlmedİ.puanimi ogrenmek İcİn dİlekce verdİm.dİlekceme verİlen cevap :puanimin 50İle 60 arasinda olduĞu İdİ.nİtekİm hazirliĞi bİtİrdİk.2011-2012 donemİnde kaydolanlar İse muafİyet sinavindan aldiklari puanlara bakilmaksizin ,hazirlik sinifini almadan
doĞrudan bolume geldİler.ortada cok acik bİr haksizlik var.bİz hazirlik okumak zorunda birakildik ve bİzden sonra gelenler hİÇ sene kaybetmeksİzİn bolume basladilar.İngİlİzce olarak kendİnİ tanitamayan İnsanlar muafİyetİ atlayarak bİzİmle ayni siralara oturdular.kaybettİĞİm bİr senenİn telafİsİnİ okulumdan talep edebİlİrmİyİm.veya hukukİ olarak nasil bİr yol İzlemelİyİm...
Cevap: Ünİversİteme dava acmak İstİyorum.
Hazırlık sınıfı uygulamasında sizin giriş yaptığınız yılda ÖSYS kılavuzunda zorunlu hazırlık var yazıyordur ama yıl içerisinde zorunlu hazırlık programını kaldırmışlardır ve bir sonraki senenin ÖSYS kılavuzunda zorunlu hazırlık koşulları kaldırıldı ise sizden sonra gelecek öğrenciler o programda sınav sonucuna göre hazırlık okutamazlar.
Sizin önce bu durumu netleştirmeniz gerekmektedir. Eğer bu şekilde ise hiçbirşey yapamazsınız açıkçası, çünkü siz oprogramı tercih ederken önceden sizi koşullarının bu olduğu bildiriliyor ve siz bunları kabul ederek orayı tercih ediyor ve kayıt yaptırıyorsunuz.
Cevap: Ünİversİteme dava acmak İstİyorum.
Kocaeli Üniversitesi fen edebiyat fakültesi matematik bölümü ogrencisiyim . Bölümün öğretim dili %30 İngilizce. okulu kazandıktan sonra,kayıt yaptırıyorsunuz.ben 2010 yılında kayıt yaptırdım, zorunlu olarak İngilizce muafiyet sınavına girdik,çünkü bu zorunlu.sinavdan 65 ve üstü alanlar hazırlık almadan bölüme başladı .sinavdan kalanlara hiçbir izahlar yapılmadı,puanlarımız açıklanmadı.2011 yılında kazananlara da muafiyet sınavına girdi.zaten zorunlu hazırlık uygulanan bölümlerde ogrenciler önce muafiyet sınavına alınır.sorun su ki 2011 girislilerin puanına bakılmaksızın yani muafiyet sınavından aldıkları puana bakılmaksızın direkt bölüme alındılar.yani bize haksızlık yapıldı .hakimi nasıl savunabilir.