Velayet annede çocuk fiilen babada
Velayeti annede olan çocuğa fiilen babası olarak ben ve halası bakmaktayız.Çocuk 11 yaşını doldurmuştur.Annesi 1 günlükken terk etmiştir.Çocuğun velayetini annesi çocuk 6 yaşındayken almış ve o tarihten bu zamana kadar arayıp sormadığı gibi çocukla ilgilenmemiştir.Ben çocuğu özel okulda okutmaktayım eğitim masrafları bana ağır geliyor maddi durumum iyi olmamasına rağmen tek çocuk olduğu için bu fedakarlığı yaptım. Fakat Annesi çocukla ilgilenmediği gibi kendisini yoksul gösterip sırf benden nafaka almak için teyzemden bana miras kalan gayrimenkul miras payına haciz getirip ödenmeyen iştirak nafakası yoksulluk nafakası ve tazminatlar için ortaklığın giderilmesi davası açmıştır.Ben işlerimde iflas yaşadığım için nafaka ve tazminatları ödeyemedim.Fakat kendisinin babası üzerine kayıtlı işyeri ve gayrimenkulleri ve babasınında ayrıca emekli maaşı olduğu gibi evin tek kızıdır. Diğer evlatları evlidir.Anne burada çocuğa hiç bakıp ilgilenmemiş ki nafaka isteme hakkı olsun.Ben burada eşimden kötü niyetli olduğu için kötü niyet tazminatı alabilirmiyim? Ayrıca açılan davaları ve hacizi kaldırabilirmiyim?Ne yapmam lazım siz değerli hukukçulardan ve değerli hukuk severlerden görüş beklemekteyim saygılarımla
Cevap: velayet annede çocuk fiilen babada yardım
nafaka ilama dayandığı için ilamli takiplerde gönderilen icra emirlerine bellibir şekilde itiraz hakkı vardır eşinizin aldıgı yoksulluk nafakası anne babasının geliri ile ilişkilendirilemez ve çoçuga fiilen bakmanızdan dolayı 2Hd 1997/3377-3566 sayılı karrında..velayeti eylemli olarak kullanmıyan veli diğerinden hükmedilen iştirak nafakasını istiyemez demiş ,icra emirleri takipten itibaren 10 yıllık zamanaşımı söz konusu olup,takip halinde av yardımı almanızda fayda var
Ayrıca nafakanın kaldırılması ve velayeti almak için dava açın.
- - - Updated - - -
Ayrıca nafakanın kaldırılması ve velayeti almak için dava açın.
ilginize teşekkür ederim. Peki eşime bu davranışından dolayı dava açıp kötü niyet tazminatı alabilirmiyim.Ayrıca iştirak nafakası alabilirmiyim.Üzerinde her ne kadar mal varlığı yoksa gayrimenkul miras payına haciz getirip ortaklığın giderilmesi davası açmış.Buradan sebepsiz zenginleşmeden dolayı haksız bir kazancı var.