İş hukukuyla alakalı bir sorunum var
Tekirdağ'da özel bir dershanenin kantininde çalışıyordum işveren 6ay toplamda sigortamı yatırdı ve 25haziranda çıkışım oldu yalnız iş kurdan ben iş aramak için gidip birde işsizlik sigortası kontrolü yaptığım zaman benim bu iş yerinden istifa ederek ayrıldığım belirtilmiş hepimiz biliyoruzki yazın dershaneler açık olsa bile kantin gibi işletmeler öğrenci olmadığından kapalı olur üstüne üstlük benim ne istifa yazmışlığım var nede herhangi bir şey benim bu durumu düzeltmem için tam anlamıyla ne yapmam lazım çünkü burda haksız bir istifa gösterilme var ve benim boşa giden 6ayım var şimdiden çok teşekkür ederim.
Cevap: İş hukukuyla alakalı bir sorunum var
Konuyu düzeltmeleri için iş vereninize noter kanalıyla ihtarname çekin 10 iş günü beklein ihtardan sonra. herhangi bir düzeltme girişiminde bulunmazlarsa dava hakkkınız doğar ihtarnamenizle birlikte iş mahkemesinde iyi olan bir avukattan yardım alınız. iyi forumlar
noterden ihtar çekmem için ne yapmam lazım direk noterlemi irtibata geçicem yoksa daha önce yapılması gereken bir işlem varmıdır yardımınız için teşekkür ederim
herhangi bir notere gidip dershane tam resmi adı ve adresine ihtar çekeceğinizi bildirin 80 lira gibi bişey tutuyo en fazla sanırım. sözlü oalrak siz sözyleyin noter yazar sonra okuyup imzalayın. ispat edemeyeceğiniz şeyleri noter kanalıyla ihtar çekerken söylemeyin aksi halde karşı olarak kullanılabilir. hagni tarihler çalıştığınızı ve diğer 6 ayın eksik yattığını o tarihler çalıştığınızı o tarihlerinde sigortalarının yatırılmasını talep ettiğinizi bildirin. 10 gün bekleyin cvp gelmezse. o dönemki maaşlarınızla birlikte büyük ihtimal sigortalarınızıda alırsınız yalnız ihtar çekmeden öncede isterseniz tanıdığınız bir avukat varsa görüşün olayı detaylı anlatın en iyisini hukukçular daha iyi bilir.