Sahibinden.com da dolandirildim
Merhaba
10/08/2012 tarihinde, sahibinde.com da kadirsaman87 kullanici adli uyeden netbook alacaktim. Satici parayi hesaba yatirdigim zaman dekontu gostermem karsiliginda urunu karogoya verecegini soyledi, parayi green paradise ltd hesabina yatirdim, satciya dekontu gosterdim ancak 23 gundur satciyada ulasamadim urunde gelmedi, suan elimde banka dekontu, satcinin bana verdigi kimlik bilgileri ve sahinden.com uzerindeki mesjlasmalar bulunmakta ne yapmam gerekiyor, nasil bir hukuki surec izlemem gerekiyor bu konuda yardim edebilir misiniz?
Cevap: Sahibinden.com da dolandirildim
Google'a inanırsak, Girne (Kıbrıs)'taki bir şirket bu. Kumar siteleri burayı bolca kullanmış. İşin içyüzü nedir bilmiyorum ama basitçe hallolacak bir şeye benzemiyor sanki.
İlk etapta yapmanız gereken dekont örneği ile birlikte savcılığa şikayette bulunmaktır diye düşünüyorum.
Green paradise hesabindan knight, metin2 gibi oyunlara para aktarimi yapilabiliyor sanirsam oyun hesabina yatirdim parayi, oncelikle direk savciliga mi gitmeliyim yoksa hakem heyetine falan mi gitmem gitmem gerekiyor
hakem heyetine gideceğiniz birşey yok çünkü ortada ürün yok üğrün olsa arada özelliklerde anlaşmazlık olsa dediğiniz olabilir ancak sizin olayınız dolandırıcılığa giriyor. en yakın karakola gidip şikayetçi olun. banka dekontuyla birlikte sonucu burada bizlerle paylaşırsanız seviniriim.
bugun tuketici hakem heyetine gidip danistim olayi ve 20 is gunu gectikten sonra tekrar basvurmami soylediler, zaman bulabilirsem savciligada dilekce ile durumu bildirecegim sonucu guncel olarak paylasirim
Sırunuza bir kişi savcılığa gidin diye cevap verdi
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
dekont örneği ile birlikte savcılığa şikayette bulunmak
Bir kişi karakola gidin dedi. Savcılığa gitmekle aşağı yukarı aynı şeydir. Ayrıca THH nin konusu olmadığını söyledi
Alıntı:
moonblood rumuzlu üyeden alıntı
hakem heyetine gideceğiniz birşey yok..... en yakın karakola gidip şikayetçi olun.
Siz ise THH ne gittiniz.
Alıntı:
cevahir sasmaz rumuzlu üyeden alıntı
bugun tuketici hakem heyetine gidip danistim
Neden TTH ne gittiniz merak ettim :)
orada isim vardi gitmisken danisayim dedim, olayin uzerinden 20is gunu gectikten sonra basvurunuzu yapin dediler
Sonucu bekliyoruz. 23+20=43 gün. Sanırım 30 işgünü ile ilgili bir şey var.
Sonucu beden merak ediyorum, geçmiş olsun, ama burada birazda suç sizde neden get sistemi ise alış veriş yapmadınız,
Get ile alisverisi onerdim ancak satici para kesintisi oldugu icin yanasmadi pek, bende bir anlik gafletle yatirdim parayi, suc bende guvenilir olmadigi bariz ortadaydi ama konusmalarindan falan guvendim. bugün para yatirdigim sirket ile irtibata gectim parayi yatirdigim gunu saati falan gonderdim kontrol ettiler ve paranin hangi ip uzerinden kod aliminda kullanildigini bana soylediler ve soyle bir mesaj attilar ´* bizde bu kişinin bulunmasını istiyoruz cünkü siz ilk değilsiniz, açıklama ksımına ürün yazılsa farkederdik bir iki kişi ürün adını yazdığı için geri yolladık, biz size herzaman yardımcı olmaya çalışacağız, kontrol ederseniz göreceksiniz ip adresleri Vodafone Türkiye üzerine kayıtlı, bu işi yapan kişiyi bulmanız pek zor olmayacaktır*' yani parayi hesaba yatirirken aciklama kismina urun alimi icin yazdirsaymisim herhangi bir sorun cikmiycak parami geri alabilecekmisim