Karşılıksız Elektrik enerjisi kullanma suçundan dolayı İnfaz yanarmı ?
Merhabalar.. ben nitelikli Dolandırıcılık suçundan olayı 11 yıl ceza aldım. suç tarihi 1996. Bu tarihte 7 ay tutuklu kaldım ve sonra tutuksuz devam ederek 2002 yılında kesinleşti. 2009 yılında cezanın infazına başlandı ve şu anda son 1 yıl kala denetimli serbestlik kanunu ile çıkarak şartla salıverilme tarihi olan 23.05.2013 yılına kadar denetimli olarak imza atıyorum. 2002 yılında kesinleşmiş fakat 2009 yılına kadar henüz infazına başlanmamış olan bu süreç devam ederken ayrıca 2008 yılında elektrik enerjisi hakkında hırsızlık suçlaması ile dava açıldı ve soruşturma aşamasında 300 tl olan bu para yatırıldı. Bu para yatırıldığından indirimler yapılarak 2 yıldan açılmış olan dava 8 AY hapis cezasına hüküm edildi. Bu dava yargıtay sürecinde iken elektrik enerjisi hakkında hırsızlık yeni yasa ile karşılıksız yararlanma suçuna dönüştürüldüğünden dosya yeniden mahkemesine iade edildi. Şimdi bu yeni kanuna göre vasfı değişen bu suç;
1- Bu dava soruşturma aşamasında iken ödenmiş olan paradan dolayı düşermi ? düşmez veya daha az bir ceza hüküm edilirse ;
2- Benim şu an denetimli olarak infazına devam etmiş olduğum cezamın infazını yakarmı ?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür eder ramazan bayramınızı kutlarım.
Cevap: Karşılıksız Elektrik enerjisi kullanma suçundan dolayı İnfaz yanarmı ?
Tekrar merhabalar, sayın hukukçu büyüklerimiz, arkadaşlarımız.. bu soru hakkında herhangibir bilgisi veya yorumu olan yokmu..??
teşekkürler