Toplam 1 dosya bulunuyor
Bölge İdare Mahkemesi Kararının İdare Mahkemesi tarafından tekrar incelenmesi mümkün mü?
Dosya 1264
İyi bayramlar yukarıda eklediğim dosyadaki maddelere bir bakar mısınız. C maddesinde İdare Mahkemesinin vermiş olduğu karar uygulanmış, fakat D maddesinde buna Bölgede itiraz edildiği söylenmiş ve Bölgenin, idare mahkemesi kararının yürütmesini durdurduğu belirtilmiş. Bu sayede idare mahkemesi kararından önceki duruma dönülmüş. Fakat E maddesinde söylendiği üzere, yürütmeyi durdurma kararı veren idare mahkemesi yürütmesi durdurulan 2011/56 Esas nolu dosyayı esastan iptal etmiş ve belediye bunun üzerine temyize gitmiş.
Şimdi burada anlamadığım olay şu; İdare mahkemesi 2011/56 esas üzerinde bir karar veriyor, bu karar belediyenin itirazı üzerine bölge idarede bozuluyor, fakat aynı esas nolu dosya tekrar aynı idare mahkemesi tarafından incelenerek iptal ediliyor, bunun üzerine belediye danıştaya gidiyor. Usül olarak Bölge İdarenin kararları idareyi bağlamaz mı, idare nasıl kalkıp da tekrar hüküm koyuyor, yoksa benim bilmediğim veya atladığım bir husus mu var, saygılar.
Cevap: Bölge İdare Mahkemesi Kararının İdare Mahkemesi tarafından tekrar incelenmesi mümkün mü?
Merhaba,
Şahsen ben anormal bir durum göremedim. İdare mahkamesi bir karar veriyor bölge idare bozuyor, idare mahkemesi kararında direniyor, bu sefer temyiz üzerine dosya danıştaya gidiyor. Bu aşamadan sonra Danıştayın vereceği karar kesin olması gerekiyor diye biliyorum ben.