Davanın reddedilmesi halinde ne olacak ?
11 Ocak'ta eşim (bayan) tarafından açılan davada şahitlerin dinlenmesi dahil 3 duruşma geride kaldı. Hakim ekim ayına evlilik terapistimiz olan özel doktordan gelecek raporun istenmesine karar verdi. Avukatımın tahmini davanın red olacağı yönünde.
Benim merak ettiklerim (davanın reddi sonrası);
1.Eşimin ayrı yaşam hakkının sona ermesi nedeniyle, ben eşimin isteği ile ayrıldığım evime dönebilir miyim ?
2.Çocuklar için ödediğim iştirak nafakası sonlanır mı ?
3.Red sonrası eşim temyize giderse, temyiz sonuçlanıncaya kadar ayrı yaşam hakkı ve iştirak nafakası devam mı eder ?
Ben bu soruları tabi ki avukatıma da sordum , ama o sanki benim istediğim cevapları veriyormuş hissine kapıldığım için sizin tecrübelerinizden de yararlanmak istedim. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Cevap: Davanın reddedilmesi halinde ne olacak ?
Dosyayı ve davanın seyrini detaylı bir şekilde avukatınız bildiği için meslektaşım size en doğru bilgiyi veriyordur. Umarım istediğiniz gibi bir sonuç çıkacaktır.
Alıntı:
murat10 rumuzlu üyeden alıntı
11 Ocak'ta eşim (bayan) tarafından açılan davada şahitlerin dinlenmesi dahil 3 duruşma geride kaldı. Hakim ekim ayına evlilik terapistimiz olan özel doktordan gelecek raporun istenmesine karar verdi. Avukatımın tahmini davanın red olacağı yönünde.
Benim merak ettiklerim (davanın reddi sonrası);
1.Eşimin ayrı yaşam hakkının sona ermesi nedeniyle, ben eşimin isteği ile ayrıldığım evime dönebilir miyim ?
2.Çocuklar için ödediğim iştirak nafakası sonlanır mı ?
3.Red sonrası eşim temyize giderse, temyiz sonuçlanıncaya kadar ayrı yaşam hakkı ve iştirak nafakası devam mı eder ?
Ben bu soruları tabi ki avukatıma da sordum , ama o sanki benim istediğim cevapları veriyormuş hissine kapıldığım için sizin tecrübelerinizden de yararlanmak istedim. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Boşanma davası red edilirse her şey başlangıç durumuna döner. Temyize gidilmesi davanın hala devam ediyor anlamına geliyor.
İlginiz ve yardımınız için teşekkür ederim.