Aday memurken aldığım 4 günlük maaş kesim cezasından dolayı memuriyetten ilişiğim kesildi. Ne yapmam gerekiyor?
2011 yılında aday memur olarak göreve başladım ve 1 yılı doldurmama rağmen asaletim bekletildi onaylanmadı ve karar verildi. Bana kurumumdan isnad edilen suçtan dolayı cezaya mahal olmadığı belirterek ceza vermedi fakat hizmet dışında dolayı 6 ay ceza verdi ve bir altını uygulayarak 4 günlük maaş kesim cezası aldım. Karar tebliğ edildiğinden 20 gün sonrada ilişiğin kesildiğine dair yazı geldi. Ayrıca mahkemeden de 2 ayrı suçtan 180 gün hapis cezası ve para cezası aldım bunları da mahkeme hagb karar verdi. ancak bunlar devlet memuru olmama yüz kızartıcı suçlar değildir. Bundan sonra benim izlemem gereken yol nasıldır? yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: Aday memurken aldığım 4 günlük maaş kesim cezasından dolayı memuriyetten ilişiğim kesildi. Ne yapmam gerekiyor?
Olayı biraz daha açık anlatabilirmisiniz. Kurumdan ve dışardan ayrı ayrı cezalar mı aldınız maaş kesim cezası neden dolayı verildi?
Cevap: Aday memurken aldığım 4 günlük maaş kesim cezasından dolayı memuriyetten ilişiğim kesildi. Ne yapmam gerekiyor?
Yaşamış olduğum olaydan dolayı adliden 2 ayrı ceza aldım. İlkinden 150 gün hapis cezası ve diğerinden ise 75 gün hapis cezası fakat bunu para cezasına çevirerek iki cezayı da hagb' na karar verdi. İdariden ise bana isnat edilen suçtan dolayı hiçbir ceza verilmedi fakat hizmet dışında memuriyete yakışmayacak davranışta bulunmaktan 4 günlük maaş kesim cezası verildi. ben bunu daha idare mahkemesine dava açmadan idareden aldığım cezaya istinaden karar tebliğinden itibaren 20 gün sonra genel müdürlükten ilişiğimin kesildiğine dair yazı geldi.
657 ye göre "..memuriyete yakışmayacak davranışta bulunmaktan ..." ilgili maddeye göre ilişiğiniz kesilmiş.. Bunda bir anormallik yok. gibi görünüyor..
Bir taraftan tarafıma isnad edilen suç subuta ermediğinden dolayı ceza istenmiyor fakat diğer taraftan da hizmet dışından ceza veriliyor. Bu bir tezat değil midir? Ayrıca burada memuriyete yakışmayacak davranış olarak ne var öğrenebilir miyim?