İşten çıkarılma tazminat esasları ve site yönetimi
s.a herkeze iyi geceler . iyi bayramlar.
arkadaşlar başıma bir iş geldi bende forulara bakarken sitenizi gördüm ve sizden bir tavsiye istemek için başvurdum. bu ilk yazım yanlış yere yazdıysam çok çook özür dilerim
olay söyle : ben bir sitete çalışıyorum ayrıyeten bilgisayar donanım onarm yapıyorum .bu sitete 4 kişi şalışıyoruz ve site çalışanlarından biri küfür edip bana saldırdı . sonuçta kendimi savunmak için 1 tekme attım burnu kırıldı vesaire sonuç.. saldıran karşı taraf oldu %100 haklıyım lakin dava sonuçlanmadı beklemedeyiz ve site yönetimi
benim iş hakkımı fes etti
toplam 28 ay çalıştım
bürüt maaş 940 tl
toplam çalışma süresi 28 ay ve 1 yıl 6 ay sigortam görünüyor ( işe girdiğim tarihte yönetim kurululmadığından sigorta başlangıcı yapılmadı)
bana verilen hak sadece : 1,394 tazminat
benim günlük çalışma sürem sabah 08,00 den akşam 22,00
ben bana verilen tazminatı yeterli bulmuyorum sizin fikriniz nedir ..
diğer konu site sakinlerinin %60 ı benim gitmemi istemiyor nasıl bir yöntemle site yönetiminin kararını değiştirebiliriz .. ben rica ile cevabınızı bekliyorum
böyle bir platform açtığınız için sizlere çok teşekkür ederim
Cevap: İşten çıkarılma tazminat esasları ve site yönetimi
Dava ne için açıldı karşı tarafa da açıldımı?
- - - Updated - - -
Yöneticiye işe alma ve çıkarma yetkisi verildi ise sizi işten çıkarır buna engel yok yani.
Kavga etmek evet iş kanunu 25/2 d maddesi gereği haklı fesihtir.
İki personel hakkında kamu davası açıldı ise ikisininde işine son verilmelidir. eğer sadece sizin hakkınızda dava açıldı ise haklı fesih nedenidir.
İşveren bu madde gereği sizi işten çıkardı ise zaten tazminat ödemesi yapmak zorunda değil çünkü işten çıkarmakta haklıdır. bildirimsiz ve tazminatsız işinize son verebilir. buna hakkı vardır.
İşverenin size tazminat ödediğine dua etmeniz gerekir
Burada size tazminat verildi ise 25/2 d maddesi uygulanmamış gözüküyor.
bu yönden bakarsak işveren 10 aylık eksik kıdem tazminatı vermiş. bunu apartman kayıtlarının tetkikini isteyerek ispat edebilirsiniz.
Ayrıca İhbar tazminatı hakkınız var 1.6 yıla göre 4 haftalık brüt ücret, 2.8 yıla göre 6 haftalık brüt ücret kadar.
Ayrıca izin kullanmadı iseniz size izin kullandırmak zorunda işveren.
Haftalık çalışma saati 45 saattir bunun üstü mesai ye girer. Çalışma saatleri 08-22 apartmanlarda olağandır. işveren çalışma saatlerini en fazla 4 e bölebilir. ve 7.5 saati böyle doldurabilir. Bunda bir sorun yok.