Bir varsayım - Kapadokya Seramic -Cappadocai Seramic
"Kapadokya Seramik" ya da "Cappadocia Seramic" markasını 39. sınıfta tescil ettirmek istiyeyim .
KHK nin 7/1 (c) maddesi çok açık "Marka, ticaret alanında cins, çeşit, vasıf, kalite, miktar, amaç, değer, coğrafi kaynak belirten veya malların üretildiği, hizmetlerin yapıldığı zamanı gösteren veya malların ve hizmetlerin diğer karakteristik özelliklerini belirten işaret ve adlandırmaları veya esas unsur olarak içermektedir" ve reddine karar verilir.
Şimdi diyelimki A firması " Kapadokya Seramic Mehmet" şekil başvurusuyla 39. sınıf ta tescil ettiriyor.
Bir başka şahıs "CS Cappadocia Seramic" kelime olarak yine aynı sınıfa başvuruda bulunuyor.
Tescil edilebilir mi?
Cevap: Bir varsayım - Kapadokya Seramic -Cappadocai Seramic
Bir marka paten bürosuna danışmanızı öneririm. Marka sorgulaması yaptırtın ona göre hareket edin.
Bu kelimeler varsayım kelimelerdir. Buna benzer bir tescil söz konusudur.
Bu kelimeler
Hatay künefe Evi
HK Hatay Künefe
ya da Antep Lahmacun Mehmet Usta
AL Antep Lahmacun
şeklinde de sorabilirdim. benim bilmek istediğim ikinci markanın tescil olunabilirliği.
Dediğim gibi bunun için marka danışmanına sorununuz emin olun bu sitedekilerden daha iyi bilgi alırsınız.
Şimdi biz sana tescil olur desek, sende başvursan kabul olmaz ise yada kabul oldu öbür marka sahibi itiraz ederse ne olacak
Bu konu özel bir konu teknik bir konu
Birden fazla marka danışmanlarıyla konuyu görüştüm. Olabilir diyen var olmaz diyen var. Her halukarda itiraz var.
Bu konuda daha önce benzer şekilde tescil edilmiş markalar arıyorum.
coğrafi işaret + kelime yani.
Alıntı:
salimbasar rumuzlu üyeden alıntı
Bu kelimeler varsayım kelimelerdir. Buna benzer bir tescil söz konusudur.
Tescil ettirmek istediklerinde itiraz edeceksiniz ve eğer sizin markanıza benziyorsa itirazınız kabul edilecek.
Ancak sizin de yazdığınız gibi bunlar varsayılan kelimeler olduğuna göre, gerçeklerinin ne olduğuna bağlı, ayrıca çok zaman kurumların takdir yetkileri de işin içine girecek. Bu yüzden Sayın Mantıklının dediği gibi bir marka danışmanı ile konuşun. Marka danışmanları bu tür danışmanlıklar için ücret de almıyor benim gördüğüm kadarı ile.
TPE incelem ve denetlemeye kalacak gibi