İş ile ev arasındaki mesafe hk.
Merhabalar ;
Benim işyerim ( banka genel müdürlük ) mecidiyeköy de fakat ben çatalca da oturuyorum.Şuan çalıştığım firmada 3 yıl a yakındır çalışmaktayım önceden çengelköy de oturuyordum eşimde bankacı ve çatalca da iş bulması sebebiyle orda çalışmakta ve şuan hamile ben hergün ortalama 150 km gidip gelmekte olup servis beylikdüzüne kadar mevcut günlük beylikdüzü ile çatalca arası 5 tl yol parası ödemekteyim ve bana bunla ilgili yol yardımıda red edildi.beren çatalca ya taşındığımda bankada 2 yıllık idim , aynı güzergahı anlattığım şartlarda çatalca m.köy olarak 1 yıldır gitmekteyim.banka farklı sebeplerden dolayı ( askerlik ve okul gibi ) benim başka şubeye tayinimi yapmak istemiyor benimde bu bankadayken çatalcaya taşınmamdan dolayı şartları bilmeme rağmen neden çengelköyden çatalca ya taşındın anlamında yol yardımı yapmıyor.ne gibi yasal haklara sahibim ev değişikliği yapamıyorum ve 6 ay sonra burası daha da önemli banka ümraniye ye taşınacak.tazminat hakkım varmı ? yada vermez ise şube tayini yapmak gibi zorunlulukları varmı ? bilgi verebilir iseniz çok memnun olurum.
Teşekkürler.
Cevap: İş ile ev arasındaki mesafe hk.
Sizin taşınmanız sizin kararınız olduğuna göre sonuçları da kanaatimce sizi bağlar. Bankayı değil.
Ama son cümlenizdeki; bankanın taşınması durumunda eğer bu mesafe değişikliği esaslı değişiklik olarak addedilebilecek bir değişiklik ise, tazminatınızı alıp ayrılma imkanınız doğar.
" esaslı değişiklik olarak addedilebilecek bir değişiklik ise " şu kısmı anlayamadım mazur görün ?
Alıntı:
hcoskun rumuzlu üyeden alıntı
" esaslı değişiklik olarak addedilebilecek bir değişiklik ise " şu kısmı anlayamadım mazur görün ?
Şu an işyrinize ulaşabilmek için harcadığınıza zaman veya paradan daha fazlasını harcamak zorunda kalacaksanız, oraya taşınmakla, şu anki haklarınızda bir azalma olacaksa, iş sözleşmenizde ; işverenin diğer şubelerinde çalışmayı kabul ettiğinize dair bir madde YOKSA ,
esaslı değişiklik olur o taşınma işi.
Teşeşkkür ederim cevaplarınız için maddi manevi yorulduğum için tazminat almak isteme hakkım doğmayacak sanırım
- - - Updated - - -
Teşeşkkür ederim cevaplarınız için maddi manevi yorulduğum için tazminat almak isteme hakkım doğmayacak sanırım
İşyerinin yerini bilerek burada çalışmaya başladınız. üstelik daha sonrada taşındınız ama bankaya daha yakın bir yere değil
Bankalar çok şubeli işletmeler ve emin olun sözleşmede şube değişikliği ile ilgili madde vardır. Sözleşmede madde yoksa yada yol yardımı başkalarına yapılyorda size yapılmıyorsa size ayrımcılık yapılyor demektir. İstanbul gibi bir yerde günlük 5 tl yol parasıda normal olsa gerek
5 normal haklısınız ama servis imkanı var iken diğer çalışanlar 5 kuruş vermez iken ben 5 tl veriyorum malesef.Ve günlük 150 km yol gidiyorum malesef zamanım yolda geçiyor.
ŞArtı değiştiren-ağırlaştıran sizin tasarrufunuzda olan bir karar, bankanın isteği veya uygulaması değil.