Cevap: Dolandırılma durumum yardımlarınızı bekliyorum...
kargocuya tutanak tutturdunuz mu?
Alıntı:
frmax rumuzlu üyeden alıntı
kargocuya tutanak tutturdunuz mu?
Kargocu derken ptt den gittim aldım ve bi tutanak durumu olmadı.Sadece parayı ödedim makbuzu aldım.:S
Anladığım kadarı ile birkaç gün önce sipariş verdiniz ve dün geldi.
Telefonlarınıza cevap veren bir satıcının kötü niyetli olduğunu sanmıyorum. Neden suizan yapıyorsunuz ki?
Cevap: Dolandırılma durumum
Yukarıda belirttiğim olayda kargoyu yeniden yolladılar ancan bu sefer dedikleri gibi çıkmadı telefon.orjinal c7 garantili demişlerdi ama çin malı c7 fiş yok garanti yok.Dandik bir telefon kısacası.Bende bunun üzerine tüketici mahkeme heyetine başvurdum (tabi bu arada adamları aradım ama açtıgımda elektrik kesildi yarın ara bir saat sonra ara vs gibi bahaneler uyduruyorlar) ve ihtarname verdiler elime doldurup iadeli taahutlu olarak kargonun geldiği adrese yolladım.bundan sonraki süreç nasıl olur benim yapmam gerekenler nedir?Paramı geri alabilirmiyim sizce?ek not olarak kargoyu aldıgım günden itibaren 7 gün geçmemiş hukuki cayma hakkı olarak düşündü hakem heyetinde yardımcı olan arkadaslar.düşüncelerinizi ögrenebilirmiyim?
Sitede "Nokia C7" diyor. Durumun bilirkişiye gitmesi durumunda ağır bir şekilde kusurlu mal olduğu kararı çıkması kesine yakındır.
Ancak cayma hakkınızı kullanmanız daha mantıklı görünüyor. Tabii cayma hakkı için malı tekrar satılabilir şekilde geri vermeniz gerek. Aldığınızda nasıl ise aynı şekilde. AMbalajı kutusu v.s.
Faturasında da "Nokia" yazıyor mu malın?
Ayrıca sahtekarlık da var dolandırıcılık dışında yani :)
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Sitede "Nokia C7" diyor. Durumun bilirkişiye gitmesi durumunda ağır bir şekilde kusurlu mal olduğu kararı çıkması kesine yakındır.
Ancak cayma hakkınızı kullanmanız daha mantıklı görünüyor. Tabii cayma hakkı için malı tekrar satılabilir şekilde geri vermeniz gerek. Aldığınızda nasıl ise aynı şekilde. AMbalajı kutusu v.s.
Faturasında da "Nokia" yazıyor mu malın?
Ayrıca sahtekarlık da var dolandırıcılık dışında yani :)
Faturası yokki kargo fişleri ve postane fişleri var.kutuda nokia yazıyo ama soluk mavi tamamen dandik ve orjinal olmadıgı belli
fiş olmadan sorun çıkar mı acaba?
bugun alıcıya ulaşmış ihbarname.insallah tuketici hakem heyetinde bi sorun cıkmadan hallederler para iade işini
Merakla bekliyorum... Ayrıca kargoyla ücretli gelen bir ürünün faturası kargonun içine değil dışına konulur... Buna dikkat edin...