Smile Adsl Dolandırıcılığı
Merhabalar,
Smile Adsl’in bana yaptığı haksızlığı anlatıcam ve sizden ricam hukuki yönden kimin haklı olduğunu söylemeniz..
Ben eskiden Ttnet kullanıcısıydım ve Ankara’dayken (Kayseri’de öğrenciyim) Kayseri’de ki evim için cep telefonumdan aradılar.. (Arayan firmada İstanbul’dan çıktı) “İnternet+D’smart kampanyamız 59,90 Tl dediler ben de kendilerine birkaç soru sordum doğal olarak belirli bir kota limitinden sonra hız düşme oluyor mu diye çünkü Ttnette öyle bir şey vardı fakat ne kadar download etsemde hızım düşmüyordu.. Ben de telefondaki kişiye bunu sordum bana hayır bizde de düşmez dedi zaten bizde Ttnetin altyapısını kullanıyoruz ve aynı zamanda bizim müşteri sayımız pek fazla olmadığı için hiç sıkıntı olmaz dedi.. Ben de peki dedim ve ayrıca modem kampanyanız var mı dedim var dediler bir tane de modem istedim..Peki kargoyla birlikte modeminizi ve sözleşmeyi göndericez dediler. Sözleşmeyi imzalar geri gönderirsin dediler.. Bende kabul ettim.. Sonra telefonda onaylıyor musunuz dedi ben de onaylıyorum dedim.. Daha sonra 1 ay geçti kargo gelmedi bende modemi sormak için aradım müşteri hizmetlerinde çıkan kişi bana modem kampanyamız bulunmamaktadır dedi.. Onu da kabul ettim.. Aynı zaman ilk faturam geldi ve ben müşteri hizmetlerini tekrar aradım.. Çünkü faturama dış kurulum ücreti yansıtılmış bunu sormak için ve bana takılan çanağın ücreti olduğunu söylediler fakat bana çanak falan getirmediler ben binanın ortak yayınından kullanıyordum.. Bunu söylediğimde araştırıp sizi arıycaz dediler ve tabiî ki aramadılar sonradan ben aradığımda evet çanak kurulumu yapılmamış dendi ve faturanızdan düşülecek dendi buna da kabul dedim.. Son olarak hız olayı patlak verince aradım müşteri hizmetlerini söyledim bana böyle denmişti diye onlarda öyle bir şey mümkün değil dediler.. Bu arada benim sözleşmem yoktu ve hala da yok yani şirkette benim o hizmetleri kabul ettiğime dair bir imza yok.. Sadece ses onayı var fakat benim ses onayım varsa aynı şekilde bana taahhüt edilen şeylerde o ses kaydında olması gerekiyor.. Sonradan şirketi aradığımda sizin imzanız olmadan ve kimlik fotokopiniz olmadan Ttnetten geçişiniz mümkün değil dediler ama ben o sırada Ankara’daydım.. Ve ben Kayseri’ye gittiğimde internetim de D’smartım da açıktı yani benden geçiş yapmak için kimlik falanda almadılar.. Şirkete bunu söyledim ve onlarda bana kullanım kaydınız var beyefendi dediler.. Bende boşuna fatura göndermeyin faturalarınızı ödemiycem dedim ayrıca Smile adsl’e geçmek için Ttnet’e taahhüt borcumu ödemek zorunda kaldım.. Sizde hukuki yönden bu konuda ya da konularda haklı olan ben miyim ve nerelere başvurabilirim?
Okuduğunuz için teşekkür ederim..
Cevap: Smile Adsl Dolandırıcılığı
Bu konu hakkında bilgisi olan yok mu acaba..
Tüketici hakem heyetine giderek başlayabilirsiniz.
D-Smart Net'in klasik uygulamaları...
Kesinlikle tavsiye etmiyorum.