işe başlarken senet imzalatma
sayın hukuki net yetkilileri hepinize kolay gelsin iyi günler dileğimle..
ben gediz edaş a iş yapan bir mütahit elemanıyım keşke olmasaydım..gazetelerde boy boy tedaş bünyesinde iş yapan firma olarak kendilerini tanıtan şirket e iş başvurusunda bulundum bizden ustalık belgesi ve çeşitli belgeler istediler bizde tamamladıkşirkete teslim ettik bize ocak 2012 tarihinde EKAT kursu olarak bilinen ve o belge olmadan tedaş bünyesinde çalışılmayacağını ve iş güvenlik kursuna katılacağımızı söylediler bizde yaklaşık 40 gün boyunca bu kurslara katıldık kursun son haftası bu kursun ücretli olduğunu ve parasını herkez kendisi vereceğini ğini söylediler ve bize 2500 tl lik senet imzalattılar aylığımızdan bu 2500 tl nin yavaş yavaş kesileceğini söylediler bizde mecburen senetlere imza attık ocak ayında sigortalı olarak işe başladığımız halde kursta olduğumuzu söyleyerek bizden ssk primi parası olarak 300 tl ye yakın ayrı olarak para talep ettiler bu aya ait maaşı askeri ücret olarak gösterdiler ama hicbirimiz bu askeri ücreti nakit olarak alamadık ssk primi dahi cebimizden çıktı hatta şubat ayında ayın 8 inde işe başladığımız için şubat ayı maaşımızdan8 günlük yevmiyeyimizi kestiler (bankaya tam ücret yattı daha sonra elden 8 günlük yevmiyeyi geri aldılar)daha sonra işimize devam ederken şirket vekili olarak gösterdikleri kişi bize baskı uygulamaya ve bu senedi şantaş sebebi olarak göstermeye başladı mesai ücreti yerine aynı saat kadar ve onların istedikleri gün izin yaptırıyolardı daha sonra bordroları imzalamaya getirdiklerinde evli-bekar çocuklu-çocuksuz herkezin maaşının aynı olduğunu farkettik bunu söyleyince muhasebecinin hata yaptığını düzeltileceğini söylediler ama hala daha düzeltilmedi maaşlarımız sözleşmede olduğu halde ayın ilk tam haftası perşembe günü yatırılacağı söylendiği halde ayın 17-18-19 undan önce ödenmiyo.geçen ayın 22 sinde işveren vekili(resmi olarak hiçbir statüsü yok oda bizim gibi vardiyada çalışan patronun eski elemanı çok sıkıştığı zaman benim yetkim yok patronlan görüşün diyor)ile tartıştım ve istifa mektubumu yazarak işveren vekiline iki nüsha olarak verdim ve aynı gün bir dilekçe daha yazarak sözleşme gereği 30 günlük işten ayrılma bildirim süresini başlattığımı bildirdim daha sonra 22 gün işime devam ettim ve son bir hafta var iken iş arama iznimi kulanacağımı bildirdim ancak bu dilekçemi verecek kişi bulamadım iş veren vekili dilekçeyi almadı patron saten 2 aydan beri hiç gelmiyor şirketin merkezi çalıştığımız ilçeden uzak bir yerde oradada muhatap bulacağımı zannetmiyorum şu anda işe gitmiyorum size kısaca durumumu özetlersem
1-bu 2500 tl lik senedi ödemek zorundamıyım
2-30 günlük işe bıraktığımı bildirdiğim halde 22 gün çalıışıp daha sonra iş arama iznimi kulanabilirmiyim
3-iş arama izin dilekçemi verecek muhatap bulamadı m ne yapmam gerekir
4-baştan beri iş v eren kötü niyetli olduğu kanaatindeyim hiç bir verdiği sözü tutmadı
5-daha şirketten bir tam maaş ve 22 günlül alacağım bu maaşımı alabilirmiyim
6-yukarıda bahsetiğim herşeyi şahitlerle ispatlayabilirim