Memur Disiplin Soruşturması
Hakkınızda bakanlık makamına 20/02/2012 tarihli ve 2511 sayılı onayı ile muameleye konulan 30/01/2012 tarihli ve 99/01 sayılı disiplin raporunda :Devlet memurluğundan çıkarma cezası tecziyeleri teklifi ile ilgili soruşturma raporu 12/09/2012 tarihinde saat 13:30 da Türkiye halk sağlığı kurumu yüksek disiplin kurulunda görüşüleceğinden 657 sayılı kanunun 129 uncu maddesinin 2 inci fıkrasındaki “hakkında memurluktan çıkarma cezası istenen memur sicil dosyası hariç soruşturma evrakını incelemeye tanık dinletmeye disiplin kurulunda sözlü veya yazılı olarak kendisi veya vekil vasıtasıyla savunma yapma hakkına sahiptir” hükmü uyarınca (dosyayı incelemek isteyen personel veya vekili Türkiye halk sağlığı kurumu başkanlığı özlük işleri daire başkanlığında toplantı tarihine kadar mesai saatleri içerisinde her zaman dosyasını inceleyebilir) denilmektedir.
Bilgilerinize rica ederim.
dosyanın bir örneğini istesem hangi maddeye dayanarak isteyebilirim.
arkadaşlar burada özellikle yapmam gereken bir şeyler varmı her türlü tavsiyeye açığım şimdiden teşekkürler.
Cevap: Memur Disiplin Soruşturması
Dosyanızı siz ya da vekiliniz bizzat inceleyebiliyor. Dosya örneği alma ile ilgili bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
teşekkür ediyorum
cezaevinde bu olaydan dolayı 5.5 ay yattım soruşturmada halen gizlilik var halen iddianame hazırlanmadı. o yüzden dosyayı vermeme ihtimalleri varmı acaba?
İlgi yazıda belirtilen soruşturma evrakını siz ya da vekiliniz inceleyebilir. Aksi söz konusu olamaz.
tamam çok çok teşekkür ediyorum ilginizden dolayı