Kefil oldum 5 yıl sonra borç geldi
Merhaba;
Kız arkadaşım 5 yıl önce bir arkadaşına kefil olmuş çocuk parayı ödememiş ve 5 yıl sonra avukattan bir ihbarname geldi borcu ödemesi için 5 yılda doğal olarak borç katlanmış arkadaşımı aradım tamam ödeyeceğim dedi ertesi gün telefonlara cevap vermedi telefon kapalı yanı 5 yıldır aynı telefonu kullandığı belli.
Öncelikle ilk sormak istediğim 5 yıl sonra faizi ile geldiği için borç itiraz edebilirmiyim?
İkinci sormak istediğim ise borç sahibine ulaşılıp ulaşılmadığını nasıl öğrenebilirim?
Teşekkürler..
Cevap: Kefil oldum 5 yıl sonra borç geldi
Kefil olunan borç adi mi müteselsil bir borç mu ayırt edilmesi gerekiyor. Adi kefalette alacaklı borçluya başvurmadıkça kefili takip edemez. Ancak, borçlunun aleyhine yapılan takip sonucunda kesin aciz vesikası alınması, Borçlunun Türkiye’de takibinin imkansız olması veya önemli ölçüde güçleşmesi, borçlunun iflasına karar verilmesi veya borçluya konkordato mehli verilmiş olması hallerinde alacaklı direk kefile müracaat edebilecektir.
Öncelikle kefaletin türünü öğrenmenizi ve hukuksal danışmanlık almanızı öneririm.
Cevap: Kefil oldum 5 yıl sonra borç geldi
bende bir arkadasıma kefil olmuştum evkur için arkadaşım vefat etti borcu 6 yıl sonra beni buldu hemde 270 tl'den 5300 tl haliyle