Cevap: Alkollü trafik kazası...
Sizin aracınızın masrafının yarısını siz cepten ödeyeceksiniz (ya da varsa kaskonuz ödeyecek), yarısını karşının trafik sigortası ödeyecek.
Karşıdaki aracın masrafının yarısınız kendisi cepten ödeyecek (ya da varsa kaskosu ödeyecek) yarısını ise sizin trafik sigortanız ödeyecek.
Edit: Başlıkta ALKOL yazıyor ama ben görmemişim :)
Bu bilgiler "alkol olmasa idi" durumunda geçerli.
Kardeşiniz babanızın arabasını arkadaşına verdiği için samimidir herhalde.Bu samimiyet normal şartlarda bu kaza benim hatam ile oldu deyip masrafları kendi karşılaması lazım.
Sigorta şirketi yasal sınırın üzerinde alkol kullanımı varsa yaptığı masrafları faizi ile beraber almak için rücu davası açacaktır.Büyük ihtimal ruhsat sahibi olarak babanız ödeyecektir.
Sizin yapmanız gereken kazaya sebebiyet verenle konuşup,sigorta şirketi ile davalık olmadan masrafları ödemekle süre geçtikçe işleyecek olan faiz ve mahkeme masrafları ile külfeti artırmamak menfaatinize olur.
Eğer babanızın alınacak bir şeyi yoksa zaten sigorta bir şey alamaz.Kaza yapanda bir şeyi yoksa ondanda alamaz.
Sigorta ile mahkemelik olup babanızdan sigorta şirketi zararını alırsa babanızda sürücüye dava açıp verdiklerini kurtarmaya çalışacak,tabi kaza yapanın alınacak bir şeyi varsa.
Kendi aracınızı yaptırma hususu Şenol beyin anlattığı gibi.
Şükredin ölümlü veya ağır yaralamalı kaza yaşanmamış,başınız çok ağrır ve çok ağır maddi külfetlerle uğraşırdınız.
Arabanızı kimseye vermeyin,uğraşmayın.Geçmiş olsun.
Araba satılıp devir yapılmadığında aracı alan değil, satan telaşlanıyor. Halbuki arabanın sahibi satmış olan kişi olarak göründüğünden, bu biraz ters değil mi? Satan kişi "arabam çalındı" deyip sattığı arabayı geri alabilir. Halbuki satın almış olan kişinin, satana verebileceği bir zarar yok.
Bu durumda tam tersine satın alan kişinin telaşlanması gerekmiyor mu? Neden tersi oluyor? Ben mi yanlış biliyorum?