İzlemem gereken tavsiyeleriniz
Merhaba dostlar. Her ailenin başına gelebilecek bir sorun benimde başıma geldi. Eşimle aralık ayında severek evlendik. Gayet huzurlu ve mutlu giden bir evliliğimiz vardı.
Ancak sorunlu bir döneme girdik ve sinirlerimize hakim olamadık. Bir gece tartışma sonrası eşimi darp ettim. O gece, yalvar yakar evden çıkmasına izin vermesemde sabah ben işe gidince evi terk etmiş. Aynı gün doktordan rapor alıp jandarmaya şikayet edildim. Eşim, evimizi başka bir şehre taşımamız durumunda eve döneceğini bildiriyor. Ancak bu şu an için mümkün değil. Bende 8 ay müsade istiyorum kendisinden. Aralık döneminde askerliğim var 5 ay. Askerlik sonrası gereken neyse yaparım şeklinde.
Şimdi sorum : Bu şikayetten ne gibi bir sonuç çıkar. Darp ve raporla kesinleşmiş bir durum söz konusu. Ben asla boşanmayı düşünmüyorum tabi iş o sürece girerse boşanmaktan başka bir çare yok. Ben eve dön çağrısı yapmak istiyorum ancak süre nedir bilmiyorum. dün 1 hafta doldu eşim ayrılalı. Babası görüştürmek istemediği için bu hadde geldi zaten konumuzda ilk günden görüşebilseydim belki bu kadar uzamazdı. Şimdi benden neler talep edebilirler. Eşimle bu davaya kadar anlaşabilirsek dava sürecinde davadan vazgeçme durumunda sonuç ne olur.
Üzerimde evliliğimden önce ata mirası olan arsalarım var ancak kardeşlerle ayrılmamış tapularda. Üzerimde yönetim kurulunu üstlendiğim şirketimiz var. Evlilik sonrası mal edinip üzerimize kayıt edecek kadar vaktimiz olmadı. Şimdi sizlerden beni aydınlatmanızı bu karanlıktan çıkmama yardımcı olmanızı rica ediyorum. Saygılar...
Cevap: İzlemem gereken tavsiyeleriniz
Öncelikle yazınız bence gereksizce uzun ve anlaşılabilirliği az(noktalama işaterleri eksikliği, konuşur gibi yazılmış olması vs.).Öyle olunca bu gibi sorulara cevap verme oranıda epeyce düşüyor.Ben hem yanıt verme adına hemde konuyu canlı tutma adına şu duruma cevap vereyim.Eşe karşı işlenmiş bir darp suçu şikayete bağlı değildir(bu saatten sonra sizi affetsede yargılanıp ceza alacaksınız) ve cezası herhangi birine karşı işlenmiş darp suçundan %50 daha fazladır.Genelde bu durumlarda verilen ceza paraya çevriliyor(kabaca 3000TL gibi) oda eşe karşı işlendiği için 4500TL olarak karşınıza çıkıyor(sicilinize işlenerek).Tabi cezanın yatılması, paraya çevrilmesi veya ertelenmesi hakimin taktirinde.Ayrıca bu durum ileriki muhtemel bir boşanma davasında(eğer böyle bir durum söz konusu olursa) elinizi oldukça zayıflatacak bir unsur.Askerlikte var ki(kısa dönem bile olsa insanın herşeyle alakasının kesildiği çoğu kişiye göre travmatik bir süreç) o dönem olayları kontrol etmek çok zor.Umarım evliliğiniz bir şekilde rayına oturur.Kolay gelsin.
Cevap: İzlemem gereken tavsiyeleriniz
Alıntı:
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle yazınız bence gereksizce uzun ve anlaşılabilirliği az(noktalama işaterleri eksikliği, konuşur gibi yazılmış olması vs.).Öyle olunca bu gibi sorulara cevap verme oranıda epeyce düşüyor.Ben hem yanıt verme adına hemde konuyu canlı tutma adına şu duruma cevap vereyim.Eşe karşı işlenmiş bir darp suçu şikayete bağlı değildir(bu saatten sonra sizi affetsede yargılanıp ceza alacaksınız) ve cezası herhangi birine karşı işlenmiş darp suçundan %50 daha fazladır.Genelde bu durumlarda verilen ceza paraya çevriliyor(kabaca 3000TL gibi) oda eşe karşı işlendiği için 4500TL olarak karşınıza çıkıyor(sicilinize işlenerek).Tabi cezanın yatılması, paraya çevrilmesi veya ertelenmesi hakimin taktirinde.Ayrıca bu durum ileriki muhtemel bir boşanma davasında(eğer böyle bir durum söz konusu olursa) elinizi oldukça zayıflatacak bir unsur.Askerlikte var ki(kısa dönem bile olsa insanın herşeyle alakasının kesildiği çoğu kişiye göre travmatik bir süreç) o dönem olayları kontrol etmek çok zor.Umarım evliliğiniz bir şekilde rayına oturur.Kolay gelsin.
Öncelikle uyarınız için teşekkür ederim. Gerekli düzenlemeyi yaptım. Bilgilendirme için teşekkürler. Peki duruşma sırasında eşimle barışmış olursak bunun verilecek bir cezaya etkisi olurmu. Ben bir anlık gafletle sinirle hüsrana uğrayıp yuvamı dağıtmak istemiyorum. Ancak gündem nasıl şekillenecek bilemiyorum da.