Tüketici Hakem Heyeti'nin yetersizliği
Tüketici hakem heyetinde 3 tane dosyam var.30.04.2012 tarihinde vermiştim dilekçelerimi 4. ay bitiyor hala sonuçlar açıklanmadı.Karşı tarafın savunması bekleniyor diyorlar.Bu savunmaların belirli bir süresi yok mudur acaba? Anladığım kadarıyla eğer tacir iseniz ve hakkınızda Hakem heyetine başvurulmuşsa cevap vermediğiniz sürece sıkıntı yaşamazsınız.
Digitürk'ten net üzerinden maç yayını satın almıştım site çöktüğü için yayın verilememişti başvuru yaptım tam 3 ay cevaplarını bekledim gelen cevapta yerel internet hızından kaynaklanıyor dediler diye bilirkişi eksikliğinden mahkemenin çözmesi gerektiği kararına varmışlar.İlk toplantıda bu teknik konu diye yollasalar olmuyor sanki.
Kanunda 3 aylık karar sınırı var ama yaptırımı hakkında bir kanun yok Hakem heyeti kaymakamlığa mı bağlıdır acaba oraya şikayet edebilir miyiz?
Cevap: Tüketici Hakem Heyeti'nin yetersizliği
Evet malesef yaptırım yok. iş yoğunluğu nedeni ile deniliyor. Devamlı gidip başlarının etini yiyin müdürlerine gidin şikayet dilekçesi verin.
:ok yada TSHH ni TSHH ine şikayet edin.:DD
Ben 3 ay boyunca sureklı gittim geldim de 3 ay boyunca karsı taraftan savunma beklıyorlar tebligden itibaren belli bir süre yok mu anlamadım 2 hafta ve 1 ay ver :D yok maalesef
Valla kendilerini kendilerine bile şikayet etsem onu bile 3 aydan fazla surede cevaplar
Ben bir şikayetimde 1 yıl bekledim kaç defa gittim geldim En son gidişimde tesadüf müdür oradaydı 1 yıldır bekliyorum deyince herkese kızdı. tamam hemen 1 ayda halledicez dediler 1 hafta sonra telefon geldi evrağınız kaybolmuş sizde nüshası varsa tekrar müracat edin dediler. ondan sonra 1.5 ayda sonuçlandı.
İkinci olayda 5 aya yakın bekledim artık yeter dedim ve evrağımı aramaya başladılar obaşvuru evrağıda yok .
En sonunda sonuçlananlar doyasında buldular ama heyete girmemiş banka biz tüketici memnuniyeti çerçevesinde tüketici ile anlaştık demiş bunlarda yemiş tekrar işleme aldılar 1,5 ayda o sürdü.
Şu anda TSHH herkes beni tanıyor ismimle hitap ediyorlar artık ama işe gelince yine aynı. değişen birşey yok malesef.