Borç verdiğim malın parası ödenmedi. Ne yapabilirim?
Merhaba arkadaşlar,
Bir işyerim var ve cep telefonu satışı yapıyorum.Geçenlerde işyerime bir tandığım minibüs şoförü geldi ve acele ile bir telefon alıp karısına göstermek istediğini söyledi.Bir saat sonra gelip kredi kartı ile ödeyeceğini söyledi ve bende cep telefonunu kendisine verdim.Bir saat sonra gelip pazartesi parasını çektireceğini söyledi.Pazartesi oldu gelmedi bende 1-2 gün sonra minibüs durağına gidip niye gelmediğini sordum v.s derken cuma günü kesin geleceğini söyledi ve yine gelmedi. Bende bugün tekrar gittim ve adamın cezaevine girdiğini öğrendim.
Bu durumda savcılığa gidip telefonu çaldığını mı söyleyeyim yoksa başka bir yol var mı izlemem gereken yardımcı olursanız oldukça sevinirim.
Hepinize kolay gelsin.
Cevap: Borç verdiğim malın parası ödenmedi. Ne yapabilirim?
Olayı olduğu gibi anlatın savcıya....dolandırıcılık olup olmadığına savcı karar verir diye düşünüyorum
Alıntı:
Seyhunx rumuzlu üyeden alıntı
telefonu çaldığını mı söyleyeyim
Bunu yaparsanız iftira etmiş olmaz mısınız?
Tanıdığınız ve telefon verecek kadar güvendiğiniz birisi olduğuna göre; muhatabınızın da zor durumda olduğunu göz önüne alın, hemhal olun. Cezaevindeki bir adam zaten size bir şey ödeyemez muhtemelen.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Bunu yaparsanız iftira etmiş olmaz mısınız?
Tanıdığınız ve telefon verecek kadar güvendiğiniz birisi olduğuna göre; muhatabınızın da zor durumda olduğunu göz önüne alın, hemhal olun. Cezaevindeki bir adam zaten size bir şey ödeyemez muhtemelen.
Tanıdığım derken gelip giden bir kaç kez alışveriş yapan bizim işyerinin güzergahında şoförlük yapan minibüsçü. Ayrıca adamın bir kaç kişiye daha borcu varmış bu şekilde. Adam ödeme niyetinde olmadığı için bu şekilde yapsam mı diyorum. Ödemek istemeyen birisine ne diye ben iftira atmayayım ki aldı gitti parasını ödemek istemedi. Sebep bu yani.