Dava dosyasının fotokopisini isteyebilir miyim?
Sevgili arkadaşlar ve kıymetli yöneticiler...
Size sorum şu: Tanıkların dinlenmesi aşamasına gelmiş bir boşanma davasında davalı olarak dava dosyasınının fotokopisini isteme hakkım var mı? Hakkımda ne tür işlemler yapılmış bilmek istiyorum. En önemlisi de telefon trafiği kayıtlarımın istenip istenmediğini merak ediyorum.
Ve davaya dosya sunarken nasıl bir şablın kullanmamız lazım? Bunun bir örneği internette var mıdır acaba?
Teşekkür ederim.
Cevap: Dava dosyasının fotokopisini isteyebilir miyim?
onu bilemem ama ben bir keresinde hakkımda açılan bir dava için gittim tüm belgelerin fotokopisini aldım kapıda polis bir dilekçe yazdırmıstı savcının katibine çıktım savcı dilekçeyi imzaladı fotokopilerini aldım
Merhaba,
Davanın tarafı olmanız halinde dosya içerisinde yer alan tüm belgelerin fotokopisini almanız her zaman mümkündür.
İyi Akşamlar
Ayrıca Aile Mahkemesinde bir hukuk dosyası olduğu için savcıya dilekçe yazmanız gerekmez. Davanın tarafı iseniz doğrudan mahkemenin kalemine gidin.
Teorik olarak davanın tarafı olduğunuza göre dosyayada erişiminizin olması gerekir. Ama pratikte pek öyle olmayabiliir. En azından ben bir kaç defa kalemdeki memurun ınsanlara, 'sen git avukatın gelsin, ondan alırsın' şeklinde çemkirdiğini duydum. Anladığım kadariyle eğer avukat değilsen kalemden dışarı bir şey çıkaramazsın. Avukatlarda kimlik bırakıp fotokopi çektiriyorlar.
Ben fotograf makinası götürüp macro zoomla dosyadan direk fotoğraf çekiyorum. Şu ana kadar bir laf diyen olmadı.
Merhaba. Ben Hataydayım. Sivasta Savcılıkta bulunan ve KYOK verilen dosyanın mağdur/şüpheli sıfatıyla tarafıyım. Dosyanın suretinin gönderilmesini nasıl sağlarım? Sivasa gitme imkanım yok şu anda. Bilgi Edinme Kanunu ya da Diğer kanunlar nazarında posta yoluyla gönderilmesini istiyorum. adım adım anlatabilecek bir dostumuz var mı?
Dosyayı bahsettiğiniz yöntemlerle almanız olası değil, ancak; davanın görüldüğü ilde bulunan bir avukat arkadaşla görüşürsünüz, kendisi kabul ederse vekalet gönderirsiniz, vekiliniz olarak dosyanın bir suretini alıp size gönderebilir, dilerseniz daha sonra avukat arkadaşı azledersiniz.