Vadesiz Hesabımdan Yapılan Kesinti
T.C. Ziraat bankasına 600 TL kızımın bayramda biriktirmiş olduğu bayram harçlığını vadesiz olarak yatırmış bulunmaktayım. Altı ay hiç bir işlemde bulunmadım. Altı ay sonra hesabımı kapatmaya gittiğimde benden 15 TL kesinti yapılar. Bana 585 TL ödeme yaptılar. Neymiş altı ay hiç işlem yapmadığım için kesinti yaptığını beyan ediyorlar. Değerli hukuki net dostlarım bu konuda birikimi olan arkadaşlarımdan yorumlarını bekliyorum. Tüketici hakları hakem heyetine yazı yazsam bir şey çıkar mı?
Cevap: Vadesiz Hesabımdan Yapılan Kesinti.
Bankalar ticari kuruluşlar ve ana hedefleri para kazanmak.
Bu kuruluşlar; şubeleri, sistemleri, bilgi işlem merkezleri, atm'leri gibi birçok kalem için masraflar yapıyorlar.
Her ne kadar "bizim amacımız halka himet" de deseler, bu masrafları, personel giderlerini ve vergileri çıktıktan sonra patronlarının para kazanmaları için varlar.
Misyonları patrona para kazandırmak sonuçta.
Yani sizin yaptığınız gibi bankaya para yatırıp sonra çeken, hiç masraf ödemeyen, hiç faiz, gecikme cezası v.s. ödemeyen müşterileri sevmiyorlar.
Dolayısı ile bu tür müşterileri istemiyorlar.
Bankaya yatırmayın paranızı.
Allahtan Ziraat bankasına yatırmışsınız. Eğer başka bankaya yatırmış olsaydınız, 600 liranızın çoğu gitmiş olabilirdi. Ayda 50 lira alan banka var.
15 liraya bunu öğrenmiş oldunuz. Bence 15 lira bunu öğrenmek için çok büyük bir bedel değil.
Cevap: Vadesiz Hesabımdan Yapılan Kesinti.
Hesap açım sırasında sözleşme imzalamadıysanız TSHH gidebilir ve paranızı geri alabiilrsiniz. Sözleşme var ve bu ücrette orada yazılı ise zor alırsınız.
Eğer hesabınız çok eski bir hesap ise yine alabilirsiniz. daha önce böyle bir ücret yoku çünkü.