Bir Türk Vatandaşı Olarak Kanıma Dokunan Bir Konuda Hukuki Görüşlerinizi Rica Ediyorum
Selamlar,
İsmim Haluk Levent Aka. Troll değilim (kullanıcı adım, e-mailim gerçektir). Belirli bir internet kişiliğine de sahibim (google araması sizi irtibat bilgilerime götürür). Yani, amacım ortalık kızıştırmak kimseyi karalamak değil. Foruma sırf bu konuyu danışmak için üye oldum. Umarım üye olur olmaz böyle bir konu açmakla forum kurallarını ihlal etmiyorumdur (öyle bir niyetim yok). Ama inanın, bugün Twitter'da karşılaştığım bir twit, yurt dışında yaşayan bir Türk olarak çok ciddi kanıma dokundu ve yurt dışında yaşadığımdan kendim bir şey yapamıyorum.
Bakın, https://twitter.com/siminya/status/2...245185/photo/1
Ola ki görülemezse diye açıklayayım: Beyefendi demekten hicap duyduğum bu kişinin adı R. Ercan Bitikçioğlu. Emekli pilot subaymış. Bayağı da takipçisi var. Bugün sokakta gördüğü bir kadın için aynen şöyle yazıyor (kelimesi kelimesine): 'dün mahallede gördüğüm o mini şortlu kızı oruç olmasam ve genç olsaydım oracıkta becerir ve hapise seve seve girerdim ibret-i alem için'
Bu alenen suçu öven bir laf (kanımca). Ben hukukçu değilim. Ama mantıken bunun suç olması lazım. Türkiye'de yaşasaydım, hiç üşenmez gider suç duyurusunda bulunur, bunun için mücadele ederdim. Ama burada elimden bir şey gelmiyor.
Umudum, burada bu yazdığımı benim gibi düşünen ve benim gibi peşine düşmek isteyecek birisinin görüp, insanca olanı yapmasıdır. Hepimizin karısı, kızı, kız kardeşi var. Bu sapıklığa göz yumulmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu tevacüzcü zihniyetin kökünün kazınması adına, inisiyatif alıp gereken insani girişimde bulunacak birisi çıkarsa, şimdiden teşekkür ederim kendisine (insanca olanı yaptığı için). Ben ülkemden ümit kesmiyorum. Türkiye'de herkes de müslümanlıkla sapıklığı birbirine karıştırıyor olamaz diye düşünüyorum.
Saygılarımla,
Cevap: Bir Türk Vatandaşı Olarak Kanıma Dokunan Bir Konuda Hukuki Görüşlerinizi Rica Ediyorum
Sayın ATA
Bende sizin gibi hukukçi değilim bu iğrenç insanı kınıyorum. Ne denli kişiliksiz bir insan olduğu ortada üstelik bu insan devlet tarafından eğitilip yıllarca Türk Silahlı kuvvetlerinde çalıştırılmış ve buradan parada almıştır.
"dün mahallede gördüğüm o mini şortlu kızı oruç olmasam ve genç olsaydım oracıkta becerir ve hapise seve seve girerdim ibret-i alem için"
bu sözle zaten iyide bir müslüman olmadığının göstergesidir. orucu bozulmuş günaha da girmiştir. geç olsaydım yapardım demeside cinsel problemleri olduğunu ve iktidarsız olduğununda göstergesidir.
Bu iğrenç davranış ile dikkat çekmek reklamın iyisi kötüsü olmaz bende bu muhitte tutunayım paraları cukka yapayım düşüncesi vardır. ülkemizin çoğu özel ve kamu kurumları bu mantalite de insanlarla dolup taşmıştır.
İzmir foça da yaşanan terör olayında gazilerimize kan vermek için olağanüstü bir insanlık örneği gösteren izmir halkımıza bir Yobaz çıkmış ve şöyle demiştir. "İzmirliler oruç tutmadıkları için kan vermeye bu kadar çok gitmişlerdir." demiştir.
Ülkemiz malesef bu mahluklarla dolup taşmıştır. Bunları kınıyoruz. Allah cezalarını da belalarını da inşallah verecektir.
Sorunuza gelince; basın suçu olarak bir suç kabul eder mi bilmiyorum fakat bunlar hukuku da öle bir hale getirdilerki bu konu ile ilgili hakkında dava açılacağını sanmıyorum.
Ortada bir tecavüz suçu yok, suç işlenmesi düşünülen kişi yok, bu şahısta suç işlememiş eylemde yok. ee basın özgürlüğü vs Ağa babalarıda vardır bunların ayrıca bu yazıyı twitter dan alıntı yaptığınızı söylediniz. en önemli sorunda burada başlıyor zaten ortada delilde yok çünkü Twitter üye bilgilerini ve site içeriğini Türk Makamları ve yargısı ile paylaşmıyor(yeni bir uygulama varsa ben bilmiyorum) zaten bu mahluklarda bunu çok iyi biliyorlar ve hangi mecrada suç işleyeceklerini de biliyorlar. Yani delil sunmakta bu durumda çok güç.
Benim kanımca yukarıda yazdığım nedenlerle malesef bu mahluk hakkındaki suç duyurusu soruşturmaya gerek olmadığı kararı ile sonuçlanması kuvvetle muhtemel gözüküyor. sonuçta meşhur bir insan yaratmış oluruz. bu iğrençliklerini daha fazla kesime duyurmasını sağlarız.
Yukarıdaki yazdıklarım benim düşüncelerim konu ile ilgili farklı hukuki görüşü olanların cevaplarını bende sizin gibi bekliyor olacağım.
Cevap: Bir Türk Vatandaşı Olarak Kanıma Dokunan Bir Konuda Hukuki Görüşlerinizi Rica Ediyorum
Zaman ayırıp cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim. En azından benim gibi düşünen insanların olması umut verici. Ama, sizi biraz karamsar buldum (ki bundan dolayı sizi suçlayamam; konjonktür ortada çünkü), bence bu bariz suçtur. Bence suç olmalı. Bence bu suç değilse, o zaman (Sayın Ferhan Şensoy'un çok güzel ifade ettiği gibi): demek ki adalet o kadar da adil bir şey değil! Umudumuzu kaybetmeyelim -ve umalım ki, durum tablo bizim korktuğumuz kadar karamsar değildir ve bu insan sıfatını yakıştıramadığım kişi cezasını alır; özeneceklere de küpe olur. Saygılar