Vergi hukuku ile ilgili kitap önerileriniz?
Merhaba;
Özel bir yerde "Kurumsal Risk Yönetimi" departmanında çalışmaktayım.
Vergi Yönetimi departmanıyla birlikte çalışmaya başlayacağım bayramdan sonra, vergi yönetimi risklerini tespit etmek için.
Örneğin: transfer fiyatlandırması mevzuatına aykırılık, sabit kıymet sınıflarının ve ekonomik ömürlerinin yanlış belirlenmesi.
Evvelinden, vergi yönetimi konusunda hukuk okumamış olanların anlayabileceği ölçüdeki kitaplardan vergi hukuku konusunda (ve varsa vergi riskleri yönetimi konusunda) kitaplar okumak istiyorum.
Benim kitaplardan beklentim; vergi yönetimindeki arkadaşların yanına gittiğimde kullandığı "genel" terimlere aşina olmak. Stopaj, kdv, muhtasar, ödeme zamanları, genel usüller.. vb. Çok detaya gerek yok benim için.
Genel olarak vergi nedir, usülleri nelerdir, kuralları, cezai durumları nelerdir ve türk vergi sistemi nasıldır, vergi türleri bazında nasıl değişiklik göstermektedir? Bu gibi sorulara cevap aramaktayım. Tercihen 500 sayfadan fazla olmasın:)
Buna ek olarak; vergi riskleri yönetimine dair türkçe veya ingilizce kaynağınız varsa benim için çok iyi olur.
Bi de internette pek anlayamadım: "transfer fiyatlandırması" ile ilgili açıklayıcı kitap önerilerinde bulunabilir misiniz?
Forumun kitap sekmesi de var ama istediğim spesifik olarak vergi yönetimi olduğu için buraya yazdım.
Teşekkür ederim.
Cevap: Vergi hukuku ile ilgili kitap önerileriniz?
Terimler için Vergi Hukuku isimli kitaplardan herhangi birisini alabilirsiniz.