Çevredeki gürültü ile sorum olacak
aparmanımın karşısında bakkal var.buzdolabının moturunu dışarı taktırdı.benim dairem alt katta 5-6 metre sokak mesafesi olduğu için o tarafa bakan cephenin olduğu taraftaki odalara motorun sesi geliyor.gündüzleri pencere kapalı iken evdeki hareketlilkten ses belli olmuyor ama pencere açık olduğu zaman baya ses geliyor. benim uyuduğum oda o tarafta gece pencere kapalı olduğu halde seslikten dolayı pimapen pencereden dahi geçiyor. sıcak havalarda pencere açamıyorum.
bu durumu hukukla veya zabıta ile çözebilir miyim? çıkaracağı sesi azda olsa tahmin edebilirsiniz.
bakkal ile görüştüm takmadı pek
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
Cevap: çevredeki gürültü ile sorum olacak
155 İ ARAYIN GÜRÜLTÜDEN RAHATSIZ OLUYORUM DEYİN KABAHATLER KANUNUNA İSTİNADEN CEZA KESMELERİ GEREKİR DİYE BİLİYORUM .
Belediyeye de şikayet edin dükkan içinde olması gerekir bu tür malzemelerin. dikkate almazlar ise belediyeye yazılı bildirimde bulunun o zaman işlem yapmaları şart.
Fakat bunları yaparken ısrarcı olun .
Hiçbirşey yapamıyorsanız gidin elektrik kablosunu kesin ama yakalanmayın :)
şu anda benimde komşunun kliması çalışıyor ne çektiğinizi anlıyorum
bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. polis yada zabıta ikisinide ararım yüksek ses deil deyip geçmezler inşallah. elektirik kablosu aklıma gelmedi değil yüksekte olduğu için ulaşamadım hemde uyarmıştım bakkalı ya mesaj olurdu yada benden şüphelenip ben uğraşırdım
Polis ve zabıta pek ceza kesmeye yanaşmıyor belediyeye resmi şikayette bulunun bunu sonuçlandırmaları gerekir.
yaptırım yapmazlar ise hergün arayın, birdaha resmi dilekçe verin internet sitesinden bile resmi şikayet yapılabiliyor artık.