Siteye ait daireyi bir kişi kullanıyor.
Merhabalar, benim bulunduğum sitede 171 adet daire var. 170 adet daire mütait tarafından satıldı fakat 1 adet dairyi bos olarak siteye bıraktılar. O daireyi bir kişi 20 senedir kiraya veriyo ve kimsenin bir bilgisi yok. Sitedeki diğer kişilerle daire de ki hakkımız nedir? Birde o daireyi herkesin izniyle dernek yapmayı istiyorlar hukuki haklarımız nelerdir? neler yapmalıyız?
Cevap: Siteye ait daireyi bir kişi kullanıyor.
Siteye ait dairenin kiraya verilmesi oy birliği ile olur.dernek te öyle
Daire tapusu siteye ait ise kmk ya göre ortak mülkiyettir. Ortak mülkiyetlerde tasarruf hakkı eşittir. oradan gelen gelire bütün kat maliklerinin arsa payı oranında hakkı vardır.
Dairenin siteye ait olduğuna eminseniz site yönetimine ikazda bulunun yönetim ilgilenmezse bunu iadeli taahhütlü bir ihtarname ile yapın yine ilgilenmez ise hem yöneticiyi hemde kiraya vereni mahkemeye verebilirsiniz.
diğer komşularınızla iş birliği yaparsanız daha çabuk sonuç alabilirsiniz.
Fakat durum sizin sandığınız gibi olmayabilir. önce bundan emin olun.
Merhaba,
konuda yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Bizim sitemizin yapımında problem oldu ve bir adet daireyi güvenlik vs. amaçlı kullanılmak için bırakıldı. Ama daire tapusuz bir kişi yasadışı kiraya verip 20 senedir kirayı almakta. Yapımda problem olduğundan sitemizde yöneticide bulunmak herkes ayrı müstakil gibi görülmekte. Diğer bloklara ait olanı sattılar bir bizimki kaldı. Benim bulunduğumuz blokta 2 adet dairem var fakat hakkım olduğunu nasıl ispat edebilirim. Hakkımı nasıl savuna bilirim.
Yardımınız için teşekkür ederim.
Tapuda o daire ne olarak geçiyor projede ne gözüküyor. dairenin yapı kullanma izin belgesi yokmu? yönetici yokmu nasıl müstakil gibi görünüyor herkes. diğer bloklardakini nasıl sattılar peki? sizin 2 adet dairenize düşen payımı nasıl alabileceksiniz?