Merhaba.
Ben 2007 D-Smart Abonesiyim.
D-Smart. D-Smart’ın kuruluş amacı müşterilerine zengin yayın kanallarını ücretsiz sunmaktı. Bir nevi bedavaya kişiselleştirilmiş TV platformu sunuyordu bize. Başlarda bütün pazarlama stratejisi bu temel üzerine kurdu. Konumlandırma hareketlerini de hep buna göre şekillendirdi. Reklamları ile bu mesajı çok başarılı verdi. Mesela; ben çok sevinmiştim D-Smart’ın çıktığına bedavadan bana özel TV izlemeyi. İlk başlarda sözünde durdu D-Smart. Sonra UEFA maçlarını aldı, ardından Bank Asya Birinci Ligin yayın haklarını satın aldı. Sinema kanalları açtı. Discovery ve National Geografic gibi belgesel kanalları da kanal portföyüne kattı. Çok güzel şeylerdi bunlar ama sonra bir şeyler oldu ve D-Smart yavaş yavaş o bedava imajını zedeler adımlar attı. Önce ücretli kartlar çıkardı sonra da yine ücretli paketler çıkardı. Şimdi bu klasik pazarlamada vardı. “Önce bedavaya ver, tutunca paralıya çevir” mantığı var sanki bu işte.
Abone olurken "D-Smart,Kendini Şımart" Sloganıyla Ücretsiz ve kişiselleştirilebilir Dijital Platform olmayi vaad ediyordu. Ve bende Sözleşmemi Bu akde Göre yaptım.
Hatta O zamanki Reklam Kampanyalarında "Aldığın Zamanki Koşullar Neyse Bütün Koşullar O, Bizde Dansözlük yok" Diye Çok iddalı bir kampanyası bile vardı.
Buyrun Bakın isterseniz.(http://www.youtube.com/watch?v=cNsHSxgLO_s).
D-Smart Yeni Abone Olanlara Spor,Belgesel ve Çocuk Kanallarını Ücrete Tabi Paket olarak Satiyor. Ama Ben O Zamanki Aldığım Şartlarda Hiç bir şey ücrete Tabii olmadığı için Belgesel ve çocuk kanallarını Hala ücretsiz olarak izlemekteyim. Bir Dönem Spor Kanallarınıda Ücretsiz izliyor olmama Rağmen, D-Smart Artık Satın Aldığım Koşullardaki Tahüde uymayarak Spor kanalımı Kapatmış durumda. Ve Kesinlikle Açmayacagini söylüyor ve Spor Paketi Almamı söylüyor. Aldığım Zamandaki koşullar böyle değildi dediğimde "Yönetim kararı böyle " diyor müşteri temsilcisi. Peki Belgesel ve cocuk kanallarını artık Ücrete tabii Paketle veriyorsunuz artık. Onları Niye kapatmiyorsunuz dediğimde.
Yönetim in kararı, eski müşteri olduğunuz için izleyebiliryorsunuz diyerek Yaman çelişkili doyurucu cevap veremiyor.
Videoları izlerseniz Beni çok iyi Anlayacaginizi umuyorum.
Hakkım ı aramak için Ne yapmalıyım.
Tüketici Hakem heyetleri bana bu konuda yardımcı olabilirmi.
Yada bir mahkemeye Dava mı açmalıyım,yoksa dilekçe verip şikayetçimi olmaliyim. Olursam hangi mahkeme olmali.
Böyle bir durumda videoları delil olarak göstersem, kendim i savunmak için bir avukata ihtiyacım olurmu.
Bilgi ve yol gösterecek Avukat Abiler ve arkadaşlara Şimdiden teşekkürü bir borç bilirim.
Sözleşmem Hala Elimde duruyor.
Bu arada Aklıma Geldide, Buna benzer bir konu ile ilgili Emsal Mahkeme kararı gibi bir şey vardı sanırsam.
Onu bulamadim internette. Tecrübeli avukat arkadaşlara bilgi vermek maksadyıla belirtmek istedim bunuda.
Diğer Reklam filimi
http://www.youtube.com/watch?v=glkrlDLBofY&feature=plcp