-
Taciz ve İftira
Ben üniversitede öğretim görevlisiyim, evime bir proje için ısrarla gelmek isteyen bir kız öğrenci, beraber geldiği erkek arkadaşı evden çıkınca yalnız kaldığımız 30dakikalık süreyi fırsat bilip (bu 30 dakikada tartışmalarımız oldu) karakola gidip taciz edildiğini iddia etti. Şu anda cinsel taciz ve kişiyi hürriyetinden alıkoyma suçundan mahkemeye çıkacağım. Kendisi ifade sırasında doktora gitmek istemedi, ifadesinde "psikolojim bozuktu" derslere devam edemedim gibi şeyler söyledi, sonrasında uzlaşma istedi. Olayda tanık yok, bağırma çağırma gibi bir durum yok. Sıkıntı olur mu? Avukatlık işim var mı? Ayrıca üniversiteye de aynı iddia ile dilekçe vermiş. Benim şu anda iftiradan dava açmam mümkün mü? Kendisi karakolda uzlaşma istiyorum deyince ben de iş uzamasın diye şikayetçi olmadığımı söylemiştim.
-
Cevap: Taciz ve İftira
Olayı yüzeysel yazmışsınız ancak ben her ihtimale karşı avukat yardımı öneririm.Çünkü bu gibi davalar sıkıntılı davalardır.Bir ev ve iki kişi.Orada gerçekte ne olduğunu o iki kişiden başka kimse bilemez.O yüzden hakim sizi dinleyecek ve kendi kanaatiyle karar verecek.Her karar karşınıza çıkabilir.Kolay gelsin.
-
Cevap: Taciz ve İftira
Olayın kendisi zaten sığ. Şunu da merak ettim, ben nasıl zorla alıkoymuşum? Darp uygulamamışım, tutmamışım, bağırmamış çağırmamış bağırsa evin etrafında binlerce kişi toplanırdı. Eve zaten kendi rızasıyla geldi. Bu kadarı bile yalan söylediğini gösteriyor. Yalnız kalmamıza gelince zaten benim evime gelmek istemesinden 1saat sonra eve geldiler, evdeki diğer öğretim görevlisi arkadaşlar dışarı çıkacaklardı bu kızın yanında gelen çocuğa arkadaşlarına vermek üzere ders notu verelim dediler, kırtasiyeye kadar gittiler. Yani kendi arkadaşlarım olmasa bana komplo kurdular diye düşüneceğim. Arkasından bu kız projeyi yapmaya başladı bir taraftan da manyak manyak konuşuyordu vay efendim bana büyü yaptılar, üzerimde iki tane büyü var, birisi kötü yola düşme büyüsü diğeri kısmetimi bağlama. Vay efendim bu okul benim çok hakkımı yedi falan deyince ben de dayanamadım başladım buna saydırmaya. Sonra kalktı gitti, erkek arkadaşı sandığı nişanlı bir kişi ve yanında 10 kişi ile geldiler, konuşmaya gelmedikleri belli diye kapıyı açmayınca karakola gitmişler. Karakolda söylediği şey beni zorla öptü evden çıkmama engel oldu vs. Ama tüm bunları karakolda öğrendim. Zaten bu kızın kaybedecek birşeyi yoktu, tüm derslerden kalıyordu. Bana göre erkek arkadaşı sandığı kişinin nüfuzunu kullanarak bana ve arkadaşlarıma baskı yaptırmaya çalıştı eleman bunun arkasında durmayınca yapamadı. Veya ailesine mezun olamadığını izah edemeyeceği için böyle birşeye kalkıştı. Zaten bu olaydan sonra yurttaki arkadaşlarının parasını çalıp başka bir erkeğin yanına gitti birdaha iletişim kurma fırsatımız da olmadı.