Bir iletişim operatör şirketi haberim olmadan hat açmış
sevgili forum üyeleri;
Yaklaşık 1 önce eski ev arkadaşım bir iletişim operatöründe çalışıyordu kotalarını tamamlamak adına evde bulunan kimlik fotokopimi ve dosya halinde bulunan banka dekontlarımdan birini (adres teyit belgesi olarak göstermek üzere) alarak üzerime 4 adet hat açmış bu hatları faturalıya çevirerek ilk sabit ücretlerini ödemişler (mağaza müdürüde bu işe dahil) ben 7-8 ay sonra 1 hafta önce kapımda bir icra dairesinden gelen ödeme emri ile öğrendim arkadaşım askerde olduğu için ulaşamıyorum o müdürde işten ayrılmış bende icra dairesine borca itirazda bulundum.. Süreç nasıl işler ben herhangi bir evrak imzalamadım eşimle bu yüzden problemler yaşadık özel bir bankada çalıştığım için işyerimdede bu icranın sıkıntı olacağı düşüncesindeyim.. Bu icra davasının sonuçlanmasını beklemeden karşı dava olarak Maddi,manevi tazminat davası açabilirmiyim? Kazanma olasılığım nedir? Bu konuda bilgili arkadaşlarımın veya büyüklerimin görüşünü bekliyorum.. Şimdiden verilen her cevap için teşekkür ederim.
saygılarımla,
Cevap: bir iletişim operatör şirketi haberim olmadan hat açmış
Hukukçu değilim ama tazminat davası şu aşamada açılmaz...
Sahtekarları savcılığa şikayet edin...o dava açar..ortada bir suç var..
peki şimdi sanırım icra takibi duracak bu iletişim operatörü hangi yolu izleyecek ve benim yapmam gerekenler nedir?
Cevap: Bir iletişim operatör şirketi haberim olmadan hat açmış
slm. bu konuda uzman olmadığımı öncelikle söyleyim . ödeme emri gelir ve bir hafta yada on günlük süre içinde itiraz etmeniz gerekiyo bu itiraz imzanın size ait olmadığı yada isim benzerliği gibi konularda kabul ediliyor diye biliyorum süreyi geçirmeden itiraz edildiğinde takip muhtemelen durur.sonraki kısım evrakta sahteciliğe giriyo sanırım ama ilk aşamada itiraz etmelisiniz.sonrası çözülür
Hukukçu değilim ama operatör normal olarak sizi mahkemeye verecek herhalde...
siz bu durumu yani sahtekarlığı operatöre aynen yazılı olarak bildirin.
Ayrıca savcılığa şikayet edin..tazminat davası açılabilmesi için olayın aydınlanması lazım.
ondan sonra mağazadaki çalışana, işyerine ve operatöre tazminat davası açılabilir..mağduriyet durumunuza göre para alırsınız veya hiç alamazsınız..
Savcılığa suç duyurusunda bulunun. Hat açılırken sözlemeye imza atılır, savcılık o hatlara ilişkin sözleşmeleri operatörün genel merkezinden isteyecektir, sonra imza karşılaştırılması yapılacaktır. Borca itiraz ettiğiniz için şirket size itirazın iptali davası açacaktır, orada hattın size ait olmadığını, imzanın size ait olmadığını belirtin ayrıca bu husus ile ilgili savcılık soruşturma numarasını mahkemeye bildirin.
Bu anlattıklarım haricinde şöyle de yapabilirsiniz, savcılığa suç duyurusunda bulunun, savcılık soruşturma numarasını operatörün icra takibi yapan avukatına bildirin, avukat muhtemelen soruşturmanın sonucunu bekler, çünkü açacağı itirazın iptali davası da şirkete maddi bir külfet getirmektedir.
cevaplarınız için teşekkür ederim borç tutarı 123 tl dava açmanın külfeti şirkete sanırım daha fazla olacağından sanırım üstüne düşmezler gibime geliyor ayrıca geçen gün beni aradılar bu şirketten ve bana normalde harç+avukatlık masrafı+ ana para 322 tl olan borcun 123 tl olarak ödenmesi halinde avukatlık ve icra msaraflarını kendilerinin karşılayacaklarını söylediler şaşırdım acaba icra dosyasına itirazımdan ötürümü böyle bir yolu seçtiler yoksa herkesemi aynı seçeneği sunuyorlar..
Söz birşey ifade etmez...siz parayı ödersiniz ve bir süre sonra başka icra kağıtları gelebilir..
yani kısacası savcılığa başvurmak benim faydama olacak?
https://www.hukuki.net/showthread.php...n-cezasi-nedir
hukuki konuda bilgisi olan biri bana yardımcı olursa çok sevinirim gerçekten