Karışık Miras Paylaşımı ??
24 Yaşındayım Babam ben 6 yasındayken vefat etti. 2 amcam vardı fakat bi tanesi vefat etti 1 amcam kaldı halam dedem babaannem yok. Vefat eden amcamın 4 çocuğu hayattaki amcamın 3 çocuğu ve ben 2 kardeşim. Köyde bir miktar arsalarımız var fakat bu arsaları en son araştırdığımda babamın dedesinin üzerine görünüyordu. Köydeki arsamızın bi kısmına amcam ev yaptırdı. Ben şimdi bu arsaların pay edilmesini ve herkesin hakkını almasını istiyorum. Nerden başlamam ve nasıl yapmam gerekiyor ?
Cevap: Karışık Miras Paylaşımı ??
noterden mirasçılık belgesi/veraset ilamı alın paylaşmayı sonra düşünün
Alıntı:
abdulalim rumuzlu üyeden alıntı
noterden mirasçılık belgesi/veraset ilamı alın paylaşmayı sonra düşünün
Peki bu belgeleri alma nedenim ne acaba ? Öğrenmek istiyorum yani böle belgelerle insanın sürekli işi olmuyor hayatında kusura bakmayın açıklarsanız sevinirim
kimlerin mirasçı oldugu ortaya çıkar ve dava ,tapu,vb. yerlerde gereklidir yanı elbirliği halinde malik oldugunuz yönde
Alıntı:
abdulalim rumuzlu üyeden alıntı
kimlerin mirasçı oldugu ortaya çıkar ve dava ,tapu,vb. yerlerde gereklidir yanı elbirliği halinde malik oldugunuz yönde
Anladım saolun. Amcayla aramız pek yok yani görüşmeyiz hiç bu olayları amcadan habersiz nasıl yapabilirim. En son aşamada yüzyüze gelmek istiyorum. İlk önce nereden başlamam gerek. Az bi arsa yok yani bildiğim kadarıyla bu olayda benim için baya önemli bi olay geleceğimiz için.
Babanızın ve dedenizin ve babaannenizin veraset ilamlarını alarak başlamalısınız.
Bu veraset ilamlarında dedenizin-babaannenizin ve babanızın mirasçıları ve mirasçıların payları belirtilir.
Daha sonra bildiğiniz arsa-tarla-ev in bulunduğu tapu müdürlüklerine kimlik ve veraset ilamları ile ( tapu örneklerinin de olması işinizi kolaylaştırır) gidip, son durumlarını öğrenmelisiniz. Bunları öğrendikten sonra , neler için kimlere karşı hukuki işlemleri yürüteceğinizi görebilirsiniz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Babanızın ve dedenizin ve babaannenizin veraset ilamlarını alarak başlamalısınız.
Bu veraset ilamlarında dedenizin-babaannenizin ve babanızın mirasçıları ve mirasçıların payları belirtilir.
Daha sonra bildiğiniz arsa-tarla-ev in bulunduğu tapu müdürlüklerine kimlik ve veraset ilamları ile ( tapu örneklerinin de olması işinizi kolaylaştırır) gidip, son durumlarını öğrenmelisiniz. Bunları öğrendikten sonra , neler için kimlere karşı hukuki işlemleri yürüteceğinizi görebilirsiniz.
Sadece babamn dedemin ve babaannemin mi vesaret ilamlarını almam gerekiyor dimi ? Arsa tapuları vs. belgeler büyük ihtimal amcada olduğu için tapuyla beraber tapu müdürlüğüne gidemem. Veraset ilamları bildiğim kadarıyla artık noterden alınabiliyormuş ? Veraset ilamı alırken yapmam gereken herhangi birşey varmı nasıl alınıyor bu veraset ilamı ?
Ve şöyle birşey daha var. En son tapu müdürlüğünden baktırdığımzda arsalar babamın dedesinin üzerine görünüyordu bunun için yapılması gerekenler ne yoksa buna aldırmayıp veraset ilamlarını almakla mı başlamam gerek
Kusura bakmayın çok şeyler soruyorum ama bu benim için önemli bi olay. Herkese şimdiden teşekkür ederim.