Arkadasimin bilgisi dahilinde kredi kartini kullandim suan mahkemeligim
Arkadaslar arkadasimin bilgisi dahilinde kredi kartini aldim sifresini verdi mart ayinda sekiz yuz lira harcama yaptim nisan ayinda zamaninda yatirdim daha sonra nisan ayinda 4000 lira gibi bir odemem oldugu icin kullandim ve kartini verdim odemesini yapacagimi soyledim ilk mayis ve haziran ayinda1200 lira verdim daha sonra odeyemedimden dolayi tamamini arkadasim kendi adina nakit avams cekip kredi karti borcunu kapatti yalniz benim 4000 liralik borcumu 4800 olarak aydan aya vermek uzere senet yaptik ve ben senedin taksidini odeyemedimden dolayi bana kredi kartimi izinsiz kullandin caldin cebimden diye dava acildi karti kullanirkenki kayitlariyla ben ne yapacagim hapis cezasi uygulanirmi hapis istiycem hakkinda dedi ole acdi davayi
Cevap: Arkadasimin bilgisi dahilinde kredi kartini kullandim suan mahkemeligim
TCK 245 Md. Uygulanma ihtimali var. Rizasiyla verdigini kanitlamalisiniz. Aksi takdirde durumunuz hakimin takdirine kalmis.Ama davayi takip edin.
Cevap: Arkadasimin bilgisi dahilinde kredi kartini kullandim suan mahkemeligim
Ortada borca yönelik yapılmış senetler var, bu durumda çalıntı olmadığı açık, yoksa neden senet yapılsın. Fakat senetler arkadaşınızdadır. Eğer parça parça senet yapıp tekini dahi ödeyip seneti geri almışsanız bunu mahkemeye sunabilirsiniz. Bunun dışında, yapmış olduğunuz eski harcamalara yönelik borcu ödemiştim diyorsunuz. Akıl edip ödeme dekontlarını saklıyorsanız çalıntı karta neden ödeme yapayım diyerek bunları da mahkemeye sunabilirsiniz. Dekont yoksa şayet, arkadaşınız büyük ihtimal dava dilekçesinde kartın ne zaman çalındığını beyan etmiştir. Kart borcunu ödediğiniz banka şubesine giderek geriye dönük olarak ilgili karta ait ödeme dekontlarını talep edebilirsiniz (kart sahibi farklı olduğu için size vermeyebilirler, mahkeme kanalıyla istenmesini talep edebilirsiniz) Böylece kartın çalındığı iddia edilen tarih aralıklarında kart hesabına ödeme yapıldığı sabit olacağından hırsızlık suçundan beraat edebileceğinizi ummaktayım.