Kredi Kartı ile Ödeme Yaptığım Borç Tekrar İcraya Verilmiş
İyi günler kredi kartı ile ödeme yaptığıma dair elimde banka ekstreleri mevcut...3 ayrı fatura ile ödediğimi ispatlıyabileceğim faturlara ait "İlamsız takipte ödeme Emri" çıkarılmış...
Tebligat elime bugün geçti...bu konuda itiraz etmem mi gerekiyor nasıl bir yol izlemeliyim bilgi verirseniz sevinirim...
Cevap: Kredi Kartı ile Ödeme Yaptığım Borç Tekrar İcraya Verilmiş
Merhabalar...7 günlük itiraz süresi dolmadan yardımcı olabilir misiniz? 7 günlük itiraz süresini kaçırırsam ne olur neticesi?
İtiraz süresini kaçırmayın kesinlikle. Aksi halde borcu kabullenmiş sayılırsınız ve sonrasında çok uğraşırsınız. Meblağ ne kadar bilmiyorum ama yüksekse bir avukata gidin muhakkak.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
İtiraz süresini kaçırmayın kesinlikle. Aksi halde borcu kabullenmiş sayılırsınız ve sonrasında çok uğraşırsınız. Meblağ ne kadar bilmiyorum ama yüksekse bir avukata gidin muhakkak.
3900 lira meblağ....itiraz için nasıl bir yol izlemem lazım? ben aydında ikamet ediyorum dava izmirden açılmış...
Borca İtiraz Dilekçesi Örneği
…İCRA MÜDÜRLÜĞÜNE
Dosya No
…/…
İTİRAZ EDEN(BORÇLU) :
ADI SOYADI :
VEKİLİ :
ALACAKLI :
VEKİLİ :
ALACAK TUTARI : …TL
KONU : Müvekkilime …/…/... tarihinde tebliğ edilen ilamsız
takibe ilişkin ödeme emrine yasal süresi içinde itirazımızdır.
İTİRAZ NEDENLERİ :
1-Alacaklının icra takibine konu ettiği bedel borcum yoktur.
SONUÇ VE İSTEM : Açıkladığımız sebeplerden dolayı müvekkil aleyhine yapılan icra takibinin durdurulmasını, takip giderleriyle ücreti vekaletin alacaklıya yükletilmesini saygılarımla arz ve talep ederim. …/…/……
İtiraz Eden Borçlu Vekili
Av.
İtiraz olmazsa olmaz şarttır etmezseniz borcu kabullenmiş sayılırsınız
bazı işletmeler bu şekilde uygulamalar yapıp haksız yere kazaç elde etmeye çalışabiliyorlar mal aldığınız firma tanınmış bir firma değilse dikkat edin. İtiraz ettikten sonra firmayıda arayın takibi kaldırsınlar.
Alıntı:
Mantıklı rumuzlu üyeden alıntı
Borca İtiraz Dilekçesi Örneği
…İCRA MÜDÜRLÜĞÜNE
Dosya No
…/…
İTİRAZ EDEN(BORÇLU) :
ADI SOYADI :
VEKİLİ :
ALACAKLI :
VEKİLİ :
ALACAK TUTARI : …TL
KONU : Müvekkilime …/…/... tarihinde tebliğ edilen ilamsız
takibe ilişkin ödeme emrine yasal süresi içinde itirazımızdır.
İTİRAZ NEDENLERİ :
1-Alacaklının icra takibine konu ettiği bedel borcum yoktur.
SONUÇ VE İSTEM : Açıkladığımız sebeplerden dolayı müvekkil aleyhine yapılan icra takibinin durdurulmasını, takip giderleriyle ücreti vekaletin alacaklıya yükletilmesini saygılarımla arz ve talep ederim. …/…/……
İtiraz Eden Borçlu Vekili
Av.
İtiraz olmazsa olmaz şarttır etmezseniz borcu kabullenmiş sayılırsınız
bazı işletmeler bu şekilde uygulamalar yapıp haksız yere kazaç elde etmeye çalışabiliyorlar mal aldığınız firma tanınmış bir firma değilse dikkat edin. İtiraz ettikten sonra firmayıda arayın takibi kaldırsınlar.
Teşekkürler bilgi için...dava izmir icradan açılmış itiraz yine izmir icraya mı şahsen yapılacak?veya başka ne şekilde itiraz yapabilirim...tebligatı çarşamba günü aldım 07/08/2012 de sanırım salı günü doluyo 7 günlük süre ...sadece aynı icra dairesine mi itiraz yapılabiliniyor veya faksla posta ile de oluyor mu?