İşveren bordroyu imzalattı ama maaşı hala vermedi ne yapacağım
25.06.2012 günü işten ayrıldım. Şirket benim bunları sgk ya şikayet etmem üzerine 15 temmuz da öderiz dediler ki hala ödeyecekler ben de şikayet ettim. Şimdi maaşımı alamıyorum bordroyu çıkış yaparken imzaladım. Ama telefon kayıtları var şirketle görüşmelerim var... bankalar da sıkıştırıyor kredi borçlarım var ve cepte beş kuruş yok ne yapacağım bir bilsem off yaa offf... 25 günlük maaş pisipisine kaldı içerde... Bir çaresi var mı bunun :( 2 ay oldu hala paramı alamadım... buraya bir yorum yazarsanız sevinirim. :'(
Cevap: işveren bordroyu imzalattı ama maaşı hala vermedi ne yapacağım :(
İşverenin sorun çıkarmadan, buyrun bende kalan ücret alacağınız diyerek vermesi dışında, hemen alabilme şansınız yok ne yazık ki.
Şikayet etmiş olduğunuzdan muhtemelen ödemeyi yapmıyorlar.
Dava açıp alacağınızı talep edebilirsiniz. Bordroyu imzalamış olmanız konusunda ödeme yapmak için bordroyu imzalamam şart koşulmuştu diyebilirsiniz elbette.
İşveren ödemeyi yaptığını ıspatlamalı, ıspat yolu da ya banka hesabınıza maaş ödemesi şeklinde belirterek yapılmış olmalı yada o miktarda parayı aldığınıza dair imzaladığınız belge olmalı.
Bordroda şu arakamı eksiksiz olarak aldım şeklinde bir ifade yoksa şansınız olabilir dava açarak ( 25 günlük ücret =? mahkeme masrafları derseniz, karar size ait olacaktır)
anldım gitti gider 25 günlük maaş var ne yapalım vatan sağolsun :(
Konuya geç müdahil oldum ama, bir kaç husus da eklemek istedim kendimce;
hançer2005, hakkını sonuna kadar aramalısın, yok öyle kalsın lanet olsun demek. Emek sarfetmişsin, bir meblağı haketmişsin. Sizler hakkınızı aramazsanız patronlar maalesef bu gibi sömürü sistemine hep devam edecektir.
Üstatlarında dediği gibi, imzaladığın bordro'da ''Ücretimi tam olarak teslim aldım'' gibi bir ifade var mıydı? Yoksa bilgi amaçlı mı imzalatalın bir pusulaydı?
Ayrıca işten ayrıldım demişsin, tam bilg vermemişsin. Aranızda imzalanan bir iş akdi yok muydu? Süresi neydi? Biraz takip etmek gerekir böyle şeyleri, aksi halde adama ''Devamsızlıktan'' tek taraflı fesih hakkı da verirsin... Bunun bazı yolları var, noterden ihtar çekme hakkın vb... Biraz daha detaylı yazarsan bilgilerimizi paylaşırız. Saygılar...
Sömrüye son...
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
( 25 günlük ücret =? mahkeme masrafları derseniz, karar size ait olacaktır)
Bu kısmı tam anlaşılmıyor..kazanırsa mahkeme masrafını şirket ödemeyecek mi?